Contact

Kisorsolták az ÖkoProvokáció elnevezésű verseny nyerteseit

Itthon > Uncategorized > Kisorsolták az ÖkoProvokáció elnevezésű verseny nyerteseit

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, az Ecolect Csoport elnöke és Horea Abrudan, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség vezetője június 27-én kisorsolták a  Tisztaság hónapja Bihar megyében elnevezésű  idei kampány keretében szervezett ÖkoProvokáció verseny nyerteseit, összesen 140 diákot díjaztak. 

A sorsolást élőben közvetítették az Ecolect Csoport  Facebook oldalán.  Az  ÖkoProvokáció elnevezésű versenyre  május 1. és június 15. között került sor, amelyen az I-XII. osztályos diákok vehettek részt Bihar megye minden településének tanintézményéből, beleértve Nagyváradot is. 

Bihar megyét hét köztisztasági szolgáltatói övezetre* osztották fel. Minden övezetből 20-20 nyertest sorsoltak ki, akik a Decathlon cég által felajánlott 500 lejes értékű vásárlási utalványt kapnak.

Ahhoz, hogy nyerjenek , a diákoknak több feltételt kellett teljesíteniük: tagjai kell legyenek egy ÖkoKlubnak (a tanintézményekben megalakított önkéntes diákokból álló, környezetvédelemmel foglalkozó csapat),   részt vesznek az iskolájuk által szervezett sportversenyen  és legalább egy takarítási akcióban, valamint meggyőznek legalább három felnőttet, hogy letöltsék a „Bihor Curat” elnevezésű applikációt.

A tanárok hozzájárulása is nagyon fontos volt,  részt vettek a versenyek megszervezésében és segítséget nyújtottak az ÖkoKlubok működtetésében. A tevékenységeket támogató 482 tanár közül  40 személyt sorsoltak ki, akik a Benvenuti cég által felajánlott 250 lejes értékű vásárlási utalványt nyertek.

„A Bihar Megyei Tanács és az Ecolect nevében szeretnék köszönetet mondani a Bihar Megyei Tanfelügyelőségnek, a takarítási akciókban és a versenyeken részt vevő minden diáknak, a rendezvényeket támogató tanároknak, hiszen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy milyen fontos a hulladékgazdálkodás kérdésköre, ezért valamennyiünknek részt kell vállalnunk az ezzel kapcsolatos problémák megoldásában”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

„Gratulálok a tisztasági kampányban és az ÖkoProvokáció versenyben résztvevő összes diáknak. Értékeljük a diákok és a tanárok részvételét, akik megértették a kezdeményezés fontosságát, és akikre meggyőződésem szerint, a következő kampányokban is számíthatunk majd és aktívan  vesznek majd részt a környezetvédelemmel kapcsolatos nevelésben”, tette hozzá Horea Abrudan megyei főtanfelügyelő.  

Azok a diákok, akik megnyerték az Ökoprovokáció verseny keretében tartott stafétát egy ingyenes belépőt kapnak a Nagyváradi CSM kosárlabdacsapat egyik őszi mérkőzésére.

Mint ismeretes a Tisztaság hónapja Bihar megyében elnevezésű projektet immár harmadik alkalommal tartották meg , amelyet az Ecolect Csoport Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület és a Bihar Megyei Tanács szervez, együttműködve  a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel, a Nagyváradi Egyetemmel, a Nagyváradi Városi Sportklubbal, a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatósággal, a Pro-TimeR Egyesülettel, a vallási felekezetekkel, a helyi cégekkel és a sajtóval.

Az előző évekhez hasonlóan a májusi kampány keretében két versenyt szerveztek: az első „Bihar megye takarítási bajnoksága”, amelyen a megye községei és városai vettek részt, valamint a második megmérettetés, az „ÖkoProvokáció” elnevezésű, amely a Bihar megyei diákoknak szólt és június 15-én ért véget.

*Zona 1A. Övezet – Nagyvárad;

A köztisztasági szolgáltató vállalat, a RER VEST Rt.

1B. övezet- Bihar, Bors, Magyarcséke, Hegyközcsatár, Kiskopács, Drágcséke, Körösgyéres, Harangmező, Pusztahollód, Köröskisjenő, Miklóirtás, Nagyürögd, Fugyivásárhely, Hegyközpályi, Mezőszakadát, Váradszentmárton, Szentandrás, Alsótótfalu, Hagymádfalva, Mezőtelegd, Vércsorog, Biharhosszúaszó, Gyapju, Szalárd, Vizesgyán;

A köztisztasági szolgáltató vállalat, a RER VEST Rt.

2. övezet– Élesd városa, valamint Esküllő, Kisősi, Nagybáród, Barátka, Tataros, Csarnóháza, Alsólugas, Szászfalva, Sólyomkővár Sonkolyos, Cécke, Rév községek;

A köztisztasági szolgáltató vállalat, a Salubri Rt.

3. övezet– Nagyszalonta városból, valamint  Keményfok, Feketebátor, Cséffa, Illye, Alsókocsoba, Madarász, Olcsa, Tenke, Tulka, Oláhszentmiklós községekből áll;

A köztisztasági szolgáltató vállalat, az AVE BIHOR Kft.

4. övezet– Belényes, Diófás, Vaskohsziklás, Vaskoh városokból, valamint Bondorasszó, Bontesd, Biharkaba, Feketekápolna, Kerpenyéd, Felsőmezős, Biharkristyór, Tisztásfalva, Bihardobrosd, Dragánfalva, Várasfenes, Belényesirtás, Biharlonka, Vasaskőfalva, Biharpoklos, Kispapmező, Robogány, Magyarremete, Rény, Biharrósa, Szombatság, Sólyom, Köröstárkány, Belényesújlak községekből áll;

A köztisztasági szolgáltató vállalat, az AVE BIHOR Kft.

5. övezet– Margitta város, valamint  Érábrány, Vedresábárny, Tasnádbajom, Bályok, Érbogyoszló, Vámosláz, Felsőderna, Papfalva, Berettyószéplak, Tóti, Érszőllős községek;

A köztisztasági szolgáltató vállalat, az AVE BIHOR Kft.

6. övezet- Székelyhíd és Érmihályfalva városok, valamint Szentjobb, Kiskereki, Érkörtvélyes, Diószeg, Biharfélegyháza, Érszalacs, Érsemjén, Értarcsa és Paptamási községek.

A köztisztasági szolgáltató vállalat, az AVE BIHOR Kft.

Előző Felüljárót építenek Fugyivásárhely Kolozsvár felőli kijáratánál

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor