Contact

Elkezdték az első körforgalom építését a nagyürögdi körgyűrűn

Itthon > Uncategorized > Elkezdték az első körforgalom építését a nagyürögdi körgyűrűn

A kivitelezők elkezdték egy körforgalom építését a 79. számú országút, valamint a nagyürögdi körgyűrű és a Mácspuszta (Livada) felé vezető szakasz kereszteződésénél. Jelenleg  földmunkákat végeznek.

Ugyanakkor  a nagyváradi Grigorescu lakónegyedben, ahol a körgyűrű nyomvonala kezdődik összeszerelik a fémhidakat valamint kialakítják az árkokat és a buszmegállókat. Aszfalréteget öntöttek a kerékpárút egy szakaszán is

A Nagyváradot Nagyürögddel összekötő út 8,3 kilométer hosszú lesz, és bicikliutakat alakítanak ki a nyomvonalán, ezek szélessége 2,5 méter. A körgyűrű fő tengelye Nagyváradtól Oláhapátiig halad és öt kilométer hosszú. Ezen a részen kezdődik a 79. számú országúttal összeköttetést biztosító 1,6 kilométeres leágazás, a Mácsapuszta felé vezető községi út kereszteződésénél. A 79-es számú országút felé egy másik leágazás is lesz, amely Nagyürögd község központjába vezet. Ezt követően ez az út eléri a leendő metropolisz-körgyűrűt, amely csatlakozási lehetőséget jelent a 79-es, 76-os és 1-es országutakhoz.

A nagyürögdi körgyűrű létesítése a „ Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak bővítése és fejlesztése” elnevezésű projekt II. szakaszát képezi, akárcsak a biharszentandrási körgyűrű. A két beruházás összértéke 84.394.118,95 lej áfa nélkül.

A projekt I. szakasza a fugyivásárhelyi körgyűrű megvalósítására valamint a 767E jelzésű megyei út Fugyivásárhely – Kiskopács közötti, 12 kilométeres rész felújítására vonatkozik. A munkálatok értéke 108.275.129,09 lej áfa nélkül. Az I és II. szakasz munkálatainak elvégzésével a PORR Construct céget bízták meg, a kivitelezés határideje 18 hónap a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásának időpontjától-2023. februárjától- számítva. 

A projekt harmadik szakasza, a Bihar község körgyűrűjének építését, valamint a Hegyközpályival történő összekötő út (5,6+3,1 kilométer) kivitelezését tartalmazza.  

A „Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei úthálózat bővítése” elnevezésű projekt finanszírozását vissza nem térítendő európai uniós pénzforrásokból biztosítják, a 2021-2027 Regionális Operatív Program keretéből.

 A Bihar Megyei Tanács jelenleg  nyolc új elkerülő út megvalósításán dolgozik Bihar megyében, amelyek hosszúsága összesen 68 kilométer. Ezek a következőek: 

  • Élesd körgyűrűje – 5,8 km
  • Belényes körgyűrűje – 9,3 km
  • Biharszentandrás körgyűrűje – 5 km
  • Nagyürögd körgyűrűje – 8,4 km
  • Váradszentmárton körgyűrűje – 8 km
  • Fugyivásárhely körgyűrűje – 5,8 km
  • Bihar község körgyűrűje – 8,7 km
  • Nagyvárad metropolisz körgyűrűje, amelynek hossza 17 km.
Előző Uniós támogatás a megye ipari parkjaiban működő cégeknek

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor