Contact

Ellenőrizték a megyei közszállítási szolgáltatásokat

Itthon > Uncategorized > Ellenőrizték a megyei közszállítási szolgáltatásokat

A Bihar Megyei Tanács keretében működő Szállításügyi Osztály ezen a héten több akciót hajtott végre a megyei közszállítási járműveken, ellenőrizték, hogy az utasok mindegyikének van-e menetjegye vagy bérlete.

Az október 10-14 közötti időszakban végzett ellenőrzések nyomán 25 esetben szabtak ki bírságot, ezek közül hét alkalommal a járművezetőket büntették meg összesen 6 ezer lejre, ugyanis nem adtak menetjegyet, valamint 18 pénzbüntetést szabtak ki azon utasok esetében (100 lejt személyenként), akiknek nem volt jegyük. A jegy nélküli utazás esetében a büntetés összege 100 lejtől 500 lejig terjed.

„Ezúttal a kiszabható legalacsonyabb büntetést alkalmaztuk az utasok esetében, és igyekeztük tudatosítani őket, hogy törvénytelen, sőt pénzügyileg sem hatékony ha nem vesznek jegyet hivatalosan és más módszerekkel próbálkoznak. Ezen gyakorlat közvetlen következménye, hogy egyes közszállítási szolgáltatók növelik a viteldíjat vagy eltörlik az árkedvezményeket, ugyanis a cégeknek nem származik bevételük a sofőröknek adott pénzből, amiért az utasok nem kapnak jegyet. Ily módon a járatok veszteségeseké válnak és egyes fuvarozók már nem akarják fenntartani a szolgáltatást. Ebből az következik, hogy végül megszűnnek a járatok és nem lesz mivel utazni”, közölte Vlad Gaje, a Szállításügyi Osztály munkatársa.

Megjegyzendő, hogy a bérletek és a jegyek biztosítást jelentenek az utasoknak egy esetleges kártérítés megállapításakor, egy közúti balesetben történő személyi sérülés vagy a poggyászok megrongálása esetén. Minden közszállítással foglalkozó cégnek van biztosítása, amely az ilyen esetekre vonatkozik.

A Nagyváradról kivezető utak mentén került sor az ellenőrző akciókra.  Hasonlókat a továbbiakban is szervezni fognak.

Előző Elkészült a belényesi tanuszoda

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor