Contact

Épül Bihar község körgyűrűje

Itthon > Uncategorized > Épül Bihar község körgyűrűje

Bihar község körgyűrűjének kivitelezési munkálatai idén október végén kezdődtek el. A kivitelezők megtisztították a területet a növényzettől és előkészítették a ballasztréteg leterítését. Ezen munkálatokkal párhuzamosan dolgozzák ki a közművek nyomvonalai áthelyezésének műszaki megoldásait.

„A közeljövőben leterítik a ballasztot, majd tömöríteni fogják ezt a réteget. Terveink szerint jövő év végére befejeződnének a bihari körgyűrű kivitelezésének munkálatai. A beruházást 50 százalékban európai uniós alapokból finanszírozzuk és 50 százalékát pedig a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből. Ez az elkerülő út biztosítani fogja a gördülékenyebb és biztonságosabb közlekedést Bihar község kijáratánál Margita és Szatmárnémeti irányába, csökkenteni fogja a balesetek számát a 19. számú országúton, valamint hozzájárul a környezetszennyezés mérsékléséhez Bihar községben”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Bihar község 8,7 kilométer hosszú körgyűrűje két szakaszból áll, amelynek teljes hossza 8,7 kilométer lesz. Az 5,6 kilométeres hosszú első szakasz, a tulajdonképpeni körgyűrű kikerüli Bihar községet, a 3,1 kilométeres második szakasz pedig összeköti Hegyközpályit a leendő körgyűrűvel.

A munkálatok elvégzésével a Dumexim és a Consorzio Stabile EBG Group cégekből álló konzorciumot bízták meg. A szerződés értéke55.767.745,17 lej áfa nélkül.  „A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak bővítése- 3. szakasz” elnevezésű beruházás kivitelezésének időtartama 18 hónap.

Az új út a „Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei úthálózat bővítése” elnevezésű projekt részét képezi,  finanszírozását vissza nem térítendő európai uniós pénzforrásokból biztosítják, a 2021-2027 Regionális Operatív Program keretéből.

Mint ismeretes február  második felében kezdődtek meg a Nagyváradi Metropolis Övezetben  lévő többi körgyűrű ( a fugyivásárhelyi, a biharszentandrási és a nagyürögdi) kivitelezési munkálatai. A tendert két útszelvényre írták ki. Az egyik szerződés az első útszelvény kivitelezési munkálataira vonatkozik: a fugyivásárhelyi körgyűrű kialakítására (5,8 kilométeres hosszúságban) és a Fugyivásárhely-Kiskopács közti 767E jelzésű megyei út korszerűsítésére (12,7 kilométer), a másik szerződés pedig a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrűk építésére.

A Bihar Megyei Tanács jelenleg  nyolc új elkerülő út megvalósításán dolgozik Bihar megyében, amelyek hosszúsága összesen 68 kilométer. Ezek a következőek: 

  • Élesd körgyűrűje – 5,8 km
  • Belényes körgyűrűje – 9,3 km
  • Biharszentandrás körgyűrűje – 5 km
  • Nagyürögd körgyűrűje – 8,4 km
  • Váradszentmárton körgyűrűje – 8 km
  • Fugyivásárhely körgyűrűje – 5,8 km
  • Bihar község körgyűrűje – 8,7 km
  • Nagyvárad metropolisz körgyűrűje, amelynek hossza 17 km.
Előző Helyi ízek és termékek a nagyváradi várban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor