Contact

Értékelték a kulturális intézmények vezetőinek tevékenységét

Itthon > Uncategorized > Értékelték a kulturális intézmények vezetőinek tevékenységét

Április 21-26. között értékelték a Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó kulturális intézmények menedzsmentjét. A bizottságokban a hazai reprezentatív kulturális intézmények szakemberei vettek részt. 

Az értékelések két kategóriában zajlottak: éves és végső.  A Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár kivételével, ahol végső értékelés történt, a többi kulturális intézmény  (Szigligeti Színház, Mária királyné Színház, Nagyváradi Állami Filharmónia, Francisc Hubic Művészeti Iskola) esetében éves értékelést tartottak.

Az értékelések a következő eredményekkel zárultak:

-Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház menedzsere- 9,05-ös osztályzat;

-Elvira Rîmbu, a Mária királyné Színház menedzsere–7-es osztályzat;

-Meleg Vilmos Tibor, a Nagyváradi Állami Filharmónia menedzsere –5,83-as osztályzat;

-Florin Mariș – Hinsu, a Francisc Hubic Művészeti Iskola menedzsere–9,59-es osztályzat;

-Ligia – Antonia Mirișan, a Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár menedzsere –8,78-as osztályzat.

Az éves értékeléseknél, ha a jegy hetesnél kisebb, akkor felbontják a menedzsmentszerződést, ha pedig nagyobb, akkor a vezető folytathatja tevékenységét a szerződésének megfelelően.

Az igazgató mandátumának végén sorra kerülő értékelést csak akkor tartják meg ha az éves értékeléseknél nyolcasnál nagyobb jegyet kapott, és legkevesebb 90 nappal a menedzsmentszerződés lejárta előtt tartják meg.

Amennyiben a végső értékelés eredménye kilences, vagy ennél nagyobb, a tisztségben levő igazgatónak jogában áll egy új menedzsmenttervet benyújtania. Ha a végső értékelés jegye kisebb kilencesnél, folytathatja tevékenységét a szerződés lejártáig.

A Mária királyné Színház esetében más helyezet állt elő. Elvira Rîmbu nem folytathatja tevékenységét a szatmárnémeti törvényszék ítélete nyomán.  Daniel Vulcu, a színház korábbi menedzsere fellebbezést nyújtott be az éves értékelésénél kapott osztályzata miatt, amely a menedzsmentszerződésének megszűntetéséhez vezetett. Azzal érvelt, hogy nem szakemberek értékelték a munkáját.  A bíróság igazat adott neki, így sor kerülhet Daniel Vulcu éves értékelésére a 2017-2019 közötti időszakra. Abban az esetben ha az éves értékelésnél nyolcasnál nagyobb jegyet ér el, akkor megtarthatják a végső értékelést is.  Ha pedig a végső értékelésnél kilencest, vagy ennél nagyobb osztályzatot kap, akkor jogában áll egy új menedzsmenttervet benyújtani, amelyet utólag fog értékelni egy bizottság. Ha ez esetben kilencesnél kisebb osztályzatot kap, új vizsgát szerveznek majd.

Amíg Daniel Vulcu esetében befejeződnek az adminisztratív eljárások, addig egy ideiglenes vezetőt neveztek ki a Mária királyné Színház élére Șerban Borda személyében, április 29-től kezdődően. 

Ugyancsak április 29-től nevezték ki ideiglenes jelleggel Carmen Rust, a Nagyváradi Állami Filharmónia menedzserének. A két ideiglenes vezető május 6-től kezdheti meg tevékenységét. 

Előző Új járványkórház épül Nagyváradon

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor