Contact

Európai uniós alapokból finanszírozzák a Bihar Megyei Területrendezési Terv frissítését

Itthon > Uncategorized > Európai uniós alapokból finanszírozzák a Bihar Megyei Területrendezési Terv frissítését

Az Országos Helyreállítási Terv alapjaiból történő finanszírozás érdekében Bihar Megye Tanácsa május 16-án benyújtotta Bihar Megye Területrendezési Tervének aktualizálására vonatkozó projektet. A program keretében öt ilyen jellegű projekt finanszírozására kerül sor.

A Bihar Megyei Tanács vissza nem térítendő támogatású projektekkel foglalkozó osztálya 10:06 órakor regisztrálta a projektet, 10:11 órakor már kimerült a keret, úgy hogy 10:00 órától vált hozzáférhetővé a pályázatok benyújtása. A projekt elszámolható maximális értéke 237 ezer euró áfa nélkül.

A megyei területrendezési terv egy olyan alapvető dokumentum, amelyre minden Bihar megyei település Általános Urbanisztikai Terve hivatkozik.

A megyei területrendezési tervnek irányadó jellege van, és a megye társadalmi-gazdasági fejlesztési programjának térbeli megvalósítását foglalja magába. A megyei területrendezési terv összefügg az Országos Területrendezési Tervvel, az Övezeti Területrendezési Tervvel, az ágazati kormányprogramokkal, valamint egyéb fejlesztési programokkal. A megyei területrendezési tervet kötelezően alkalmazni kell a többi területrendezési és urbanisztikai terv kidolgozásánál, amelyek részletezik az előírásokat.

Minden megyének rendelkeznie kell egy megyei területrendezési tervvel, amelyet a megye stratégiájának és fejlesztési programjainak függvényében 5-10 évente kell rendszeresen aktualizálni.

Gyakorlatilag ez a benyújtott pályázat arra vonatkozik, hogy próbáljanak meg forrást biztosítani a Bihar Megyei Tanács által 2020. áprilisában megrendelt megyei területrendezési terv finanszírozására. Ezen terv elkészítése folyamatban van, eddig a négy szakaszból három valósult meg. A dokumentum jóváhagyása jelenti az utolsó szakaszt.

A 67/2020.04.06. számú szolgáltatási szerződés alapján az Urban Team Kft. készíti el a megyei területrendezési terv frissítését.   A szerződés értéke 946 050 lej áfával együtt.

Az összeg elszámolására vonatkozó projektet a következő program keretében nyújtották be: az Országos Helyreállítási Terv 10. komponense- Helyi alap, I.4-   Területrendezési és urbanisztikai dokumentumok térinformatikai formátumú kidolgozása/aktualizálása.

Előző <strong>Újraindultak a járatok a nagyváradi repülőtéren</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor