Contact

Európai uniós alapokból finanszírozzák a diófási kórház felújítását

Itthon > Uncategorized > Európai uniós alapokból finanszírozzák a diófási kórház felújítását

Április 1-én, 10 órakor a Bihar Megyei Tanács benyújtotta a finanszírozási kérvényt, az országos helyreállítási és ellenállóképességi alapból (PNRR) igényelve támogatást a diófási pszichiátriai kórház felújítására. 

A projekt szerint öt épületrészt fognak renoválni, amelyekbe a diófási pszichiátriai kórház, valamint a diófási egészségügyi-szociális ellátóközpont működik. A beruházás legfontosabb célkitűzése, az ingatlanok energetikai hatékonyságának növelése, az éves energiafogyasztás csökkentésével, valamint a környezetvédelemi szempontok figyelembe vétele az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése által.  

Ezen célkitűzések megvalósítása érdekében hőszigetelik az ingatlanokat, kicserélik a fűtés- és az elektromos hálózatot, valamint korszerűsítik a mosdókat.  A beruházás becsült értéke 31.226.520 lej.

A „Diófási Pszichiátriai Kórház épületei energetikai hatékonyságának növelése és rehabilitációja” elnevezésű projekt megvalósítására a PNRR 5. szegmensének, amely az úgynevezett „Felújítási hullám” keretében kértek támogatást. Ez a program 2. prioritási tengelye, amely a „Középületek részleges vagy teljes energetikai felújítására” vonatkozik.

A PNRR 5. komponensének 2. prioritási tengelye által biztosítandó támogatásokat igénybe veheti a Bihar Megyei Tanács és a megyében lévő municípiumok is. Ezek összértéke 26,8 millió euró. Ha a Bihar Megyei Tanács által benyújtott projekt teljesíti a kiírás valamennyi feltételét, akkor a vissza nem térítendő támogatás százszázalékos.

A Bihar Megyei Tanács a március 31-i rendes ülésén a következő két határozatot fogadta el ezzel a beruházással kapcsolatban: „A diófási pszichiátriai kórház épületei energetikai hatékonyságának növelése és rehabilitációja  – előhatástanulmányi vizsgálatok elkészítésének szakasza -DALI” projektjének gazdasági és műszaki mutatóinak meghatározása, valamint „„A diófási pszichiátriai kórház épületei energetikai hatékonyságának növelése és rehabilitációja”elnevezésű projekt benyújtásának és a beruházás maximálisan elszámolható értékének és költségeinek jóváhagyása.

Előző Támogatás a gázhálózat bővítésére Madarász községben

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor