Contact

Európai uniós finanszírozási lehetőségek a Bihar megyei  települések számára

Itthon > Uncategorized > Európai uniós finanszírozási lehetőségek a Bihar megyei  települések számára

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke február 23-án részt vett azon a nagyváradi eseményen, amelyet az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezett. A találkozóra meghívást kaptak Bihar megye vidéki polgármesterei is.

A megbeszélést azon önkormányzatok részére szervezték, amelyek jogosultak a 2021-2027 Északnyugati Regionális Program keretéből történő európai uniós finanszírozásra. Petru Șandru-Alboi, az Északnyugati Regionális Program irányító hatóságának igazgatója részletesen ismertette a programot és a beadható projekttípusokat.

Az önkormányzatok támogatást pályázhatnak meg a 2021-2027 Északnyugati Regionális Program keretéből, az energiahatékonyságot növelő projektekre, a középületek felújítására, a közúti infrastruktúra fejlesztésére, a helyi közigazgatás digitalizálására, vagy a turisztikai tervekre.   

A Bihar Megyei Tanács azért képviseltette magát a megbeszélésen, mert több pályázati kiírásban együttműködhet a helyi önkormányzatokkal, mint például a közúti infrastruktúra fejlesztésére irányuló projektek esetében. 

A rendezvény második felében a Bihar megyei polgármestereket tájékoztatták a következő kiírásban lévő pályázatok előkészítésével kapcsolatban: az Országos Helyreállítási Terv 13. komponense – „A nappali központok hálózatának létesítése a családjuktól való elszakadás veszélyének kitett gyermekeknek”, amelyet a Családügyi, Ifjúsági és Esélyegyenlőségi Minisztérium kezel. Az ismertetőtOvidiu Mărginean tartotta, aki a programmal kapcsolatos kommunikációért és tanácsadásért felelős szakértő.  

Az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség február 22. és március 1. között szervez tájékoztató megbeszéléseket a régióban tevékenykedő vidéki helyhatóságokkal.

Előző Megkezdődött a cölöpök helyének kifúrása

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor