Contact

Európai uniós finanszírozású egészségügyi beruházások Diófáson

Itthon > Uncategorized > Európai uniós finanszírozású egészségügyi beruházások Diófáson

A Bihar Megyei Tanács november 15-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták a Diófási Pszichiátriai Kórház felszerelésének biztosításával kapcsolatos határozattervezetet, amely a nozokomiális fertőzések kockázatának csökkentését szolgálja.

A projekt alapján berendezéseket, kórházi felszereléseket és fogyóeszközöket szereznek be a fertőzések és a nozokomiális infekciók terjedési kockázatának csökkentésére, valamint az IAAM-es betegek (az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések és az úgynevezett Clostridium Difficile baktérium okozta fertőzések) hatékony kezelésének érdekében.

Jelenleg az egészségügyi ellátással kapcsolatos infekciók aránya 2,10 százalék, a Clostridium Difficile okozta fertőzéseké pedig 0,7 százalék.

„Most lehetőségünk nyílik arra, hogy lehívhassunk az egészségügyi beruházásokra fordítandó európai uniós forrásokat. Bízom benne, hogy elnyerjük ezeket a pályázatokat, és javulni fognak a körülmények Diófáson. E mellet még van egy benyújtott projektünk, amely a diófási pszichiátriai kórház épülete energiahatékonyságának növelésére vonatkozik.”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A projekt összértéke 962.686, 15 lej áfával együtt, ebből 192.540 lej a Bihar Megyei Tanács önrésze.

A „Diófási Pszichiátriai Kórház felszerelésének biztosítása olyan berendezésekkel és eszközökkel, amelyek csökkentik a nozokomális fertőzés kockázatát” elnevezésű projekt végrehajtásáért európai uniós finanszírozást igényelnek az Országos Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (PNRR) keretében, a 12. számú komponens esetében – Egészségügy, beruházások 2- A közkórházak infrastruktúrájának fejlesztése, I2.4 A nozokomális fertőzések kockázatának csökkentéséért szükséges felszerelések és eszközök.

A megyei önkormányzat rendes ülésén jóváhagyták a Bihar Megyei Tanács és a Diófási Pszichiátriai Kórház közötti együttműködési megállapodás aláírására vonatkozó tervezetet az említett projekt megvalósítása érdekében. 

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács idén már benyújtott egy finanszírozási kérelmet a Diófási Pszichiátriai Kórház épületének felújítására az energiahatékonyság növelése céljából. Ezt a projektet is az Országos Helyreállítási Terv kereteiből finanszíroznák.

Előző <strong>Korszerű ellenőrző felszereléseket és rendszereket kap  a váradi repülőtér</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor