Contact

Európai uniós támogatás a 2021-2027. közötti projektek előkészítéséhez

Itthon > Uncategorized > Európai uniós támogatás a 2021-2027. közötti projektek előkészítéséhez

Az „Északnyugati Fejlesztési Régió támogatása, a 2021-2027-es pályázati időszak alatt finanszírozott projektek előkészítéséhez a városi mobilitás, a megyei jogú városok ( a megyeszékhelyen kívül) felújítása, a szabadidőközpontok/turisztikai központok ( iskolai táborok), a turisztikai infrastruktúra és közszolgáltatások, ideértve a turisztikai potenciállal rendelkező műemlékeket (2d), SMIS 143479-es kód” elnevezésű projekt elindítása

BIHAR MEGYE TERÜLETI-KÖZIGAZGATÁSI EGYSÉGE bejelenti,az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve kidolgozott, következő projekt megvalósítását:  „Az Északnyugati Fejlesztési Régió támogatása a 2021-2027-es pályázati időszak alatt finanszírozott projektek előkészítéséhez a városi mobilitás, a megyei jogú városok ( a megyeszékhelyen kívül) felújítása, a szabadidőközpontok/turisztikai központok ( iskolai táborok), a turisztikai infrastruktúra és közszolgáltatások, ideértve a turisztikai potenciállal rendelkező műemlékeket (2d), SMIS 143479-es kód”, amelyet a 2014-2020 Területfejlesztési Operatív Program keretében fognak finanszírozni.

A projekt általános célkitűzése a 2021-2027-es pályázati időszakra vonatkozó projektek előkészítése az Északnyugati Fejlesztési Régió esetében.

A projekt specifikus célkitűzése az volt, hogyaz Északnyugati Fejlesztési Régió szintjén biztosítsaa 2021-2027. közötti időszakra vonatkozó projektek műszaki-gazdasági dokumentációjának elkészítéséhez szükséges erőforrást, a következő területek esetében:  

– a megyei jogú városok és városok mobilitása (kivéve a megyeszékhelyeket);

– a megyei jogú városok és városok rehabilitációja (kivéve a megyeszékhelyeket);

– szabadidő- és turisztikai központok (iskolai táborok);

– turisztikai infrastruktúra és közszolgáltatások, ideértve a turisztikai potenciállal rendelkező műemléki helyszíneket is.

Várható eredmények: 81  műszaki-gazdasági dokumentáció elkészítése az Északnyugati Fejlesztési Régió esetében, a 2021-2027-es pályázati időszak projektjeire vonatkozóan a következő területeken:

– a megyei jogú városok és városok mobilitása (kivéve a megyeszékhelyeket);

– a megyei jogú városok és városok rehabilitációja (kivéve a megyeszékhelyeket);

– szabadidő- és turisztikai központok (iskolai táborok);

– turisztikai infrastruktúra és közszolgáltatások, ideértve a turisztikai potenciállal rendelkező műemléki helyszíneket is.

Kedvezményezett: BIHAR MEGYE TERÜLETI-KÖZIGAZGATÁSI EGYSÉGE, partnerségbe az Északnyugati Fejlesztési Ügynökséggel

A finanszírozási szerződés száma és dátuma: 1.1.149/2021. 01.11

A projekt összértéke: 30.790.555,61 lej

A projekt teljes elszámolható értéke: 30.416.763,95 lej

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból támogatható, vissza nem térítendő összeg: 25.791.097,82 lej

Az országos költségvetésből származó vissza nem térítendő elszámolható összeg: 4.043.959,95 lej

A projekt időtartama: 42 hónap, azaz 2020. 08.01-től kezdődően egészen 2023.12.29-ig.

BIHAR MEGYE TERÜLETI-KÖZIGAZGATÁSI EGYSÉGE támogatásban részesült a következő projekt műszaki-gazdasági dokumentációjának az elkészítéséhez:„  Bihar Megyei Oktatási és Szakképzési Tanácsadó Központ létesítése egy Szabadidő- és Ifjúsági Központtal együtt”  

A projekt általános célkitűzése egy megyei központ megalakítása volt a gimnáziumi és egyetem előtti oktatásban részt vevő diákok számára, annak érdekében, hogy kedvező lehetőségeket biztosítson a pályaválasztáshoz és a szakképzéshez, beleértve a megye más településeiről érkező diákok elszállásolását, és az ebben a központban  meghatározott időszakokban szervezendő  iskolai táborok szabadidős tevékenységeiben való részvételt.

A projekt specifikus célkitűzése az volt, hogy a résztvevő diákok számára, mind társadalmi-szakmai, mind rekreációs és szabadidőstevékenységhez szükséges helyszíneket és feltételeket teremtsen, mindkét cél esetében alkalmas környezetben.

A projekt teljes elszámolható értéke: 719.950,00 lej

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból támogatható, vissza nem térítendő összeg: 611.957,50 lej

Az országos költségvetésből származó vissza nem térítendő elszámolható összeg: 93.593,50 lej

A projekt támogatása által, BIHAR MEGYE TERÜLETI-KÖZIGAZGATÁSI EGYSÉGE partnerségben az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökséggel hozzájárul az 1. számú prioritási tengely, O.S.1.1 specifikus célkitűzéseinek eléréséhez, azaz a  FESI alapjaiból finanszírozott projektek kedvezményezettei erőforrásainak javításához a kidolgozott projektek előkészítése és végrehajtása terén.

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozza a 2014-2020 közötti Területfejlesztési Operatív Program keretében. Több információ a registratura@cjbihor.ro e-mail címen lehet kérni.

Előző Öt megyei településen bővítik a gázhálózatot

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor