Contact

Facsemetéket ültetnek az országutak mentén

Itthon > Uncategorized > Facsemetéket ültetnek az országutak mentén

A Bihar Megyei Tanács október 26-i soros ülésén elfogadták az együttműködési megállapodás megkötését a Kolozsvári Regionális Útügyi- és Hídigazgatósággal annak érdekében, hogy a települések belterületén lévő országutak mentén facsemetéket ültessenek.

A kolozsvári székhelyű igazgatóság ingyenesen a Bihar Megyei Tanács rendelkezésére bocsátja a fákat, illetve cserjéket, amelyeket a megyében lévő országutak mentén fognak elültetni. A facsemetéket a települések belterületén fogják elültetni együttműködve a megyében lévő települések  polgármesteri hivatalaival.

A Bihar Megyei Tanács az önkormányzatok költségén biztosítja a facsemeték szállítását, és ellenőrzi azt, hogy ezek az országút mindkét oldalán legyenek elültetve. A fákat vagy csemetéket szabályosan és az úttengellyel párhuzamosan kell elhelyezni, általában a közút biztonsági övezetében. A megállapodás értelmében a megyei intézmény biztosítja az elültetett fák gondozását és ápolását, nyírását a polgármesteri hivatalok költségén.

A kolozsvári igazgatóságnak van egy faiskolája Nagyszalonta környékén, ott készítik elő a csemetéket az ültetésre, a Bihar Megyei Tanács és a polgármesteri hivatalok pedig átveszik ezeket, és a belterületen lévő országutak menték elültetik a zöldfolyosót biztosító csemetéket. Ezt a tevékenységet már a jövő héttől el szeretnénk kezdeni, mert ez a hónap alkalmas erre. Felkérem a megyében lévő települések polgármestereit, hogy akik részt kívánnak venni ebben a projektben, vegyék fel velünk a kapcsolatot. Mindenkit értesíteni fogunk, annak érdekében, hogy az idén ősszel elültessük a facsemetéket”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, a soros tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón.

A Bihar Megyei Tanács és a Kolozsvári Regionális Útügyi- és Hídigazgatóság közötti együttműködési megállapodás 12 hónapos időtartamra szól, amely meghosszabbítható.

Előző Finanszírozást igényelnek a metropolisz-körgyűrű kivitelezésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor