Contact

Felüljárót építenek Fugyivásárhely Kolozsvár felőli kijáratánál

Itthon > Uncategorized > Felüljárót építenek Fugyivásárhely Kolozsvár felőli kijáratánál

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke a június 26-án tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy egy közúti felüljárót építenek Fugyivásárhely Kolozsvár felé vezető kijáratánál.  

Az új felüljárót a jelenlegi körforgalom felett alakítják ki, amely a Fugyi felé vezető út, a leendő fugyivásárhelyi körgyűrű és az 1. számú országút kereszteződésénél található.

„Terveink szerint a jelenlegi körforgalom felett áthaladó, az 1.számú országút mentén, egy felüljárót fogunk építeni, amelynek munkálatai jövő év tavasszal kezdődnek meg, annak érdekében, hogy csökkentsük a balesetek számát ezen az útszelvényen és biztosítsuk a torlódásmentes forgalmat. A jelenlegi körforgalom megmarad, hogy biztosítsa a többi irányba történő kijövetelt, és a fugyivásárhelyi körgyűrűn történő forgalom zökkenőmentességének biztosítása érdekében egy jobbra kanyarodó kijárat is lesz, amely elkerül a körforgalmat és a Kolozsvár felé vezető felüljárót is”,jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az  „ Egy megemelt útkeresztezős kialakítása Fugyivásárhelyen a 767 J jelzésű megyei úton, Bihar megyében ( egy esteleges módosítással az 1. számú országút esetében)” elnevezésű  beruházás becsült összértéke  8.015.780,96 euró áfa nélkül. A megvalósíthatósági tanulmány értelmében három hónapot irányoztak elő a tervezési munkálatokra, egy hónapot az építési engedély megszerzésére, és nyolc hónapot a kivitelezésre.

A hatástanulmány szerint a kétsávos felüljáró teljes hossza 402 méter lesz, a szélessége 10 méter.

„Terveink szerint idén augusztusban hirdetnénk meg a beruházás közbeszerzési eljárását, az év vége felé aláírjuk a tervezési és kivitelezési munkálatokra vonatkozó szerződést, jövő év tavasszal pedig elkezdődhetnek a munkálatok”, fűzte hozzá Ile Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.  

A Bihar Megyei Tanács által megvalósítandó infrastrukturális projektek, amelyek biztosítják a közúti összeköttetést Nagyváraddal és a metropolisz övezetekkel, valamint hozzájárulnak a forgalom zökkenőmentessé tételéhez, és a közlekedés időtartamának csökkentéséhez Bihar megye legforgalmasabb részén, az 1. számú országúton.

Előző Aluljáró épül Nagyvárad és Biharszentandrás között

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor