Contact

Földalatti parkolóház épül a Körösvidéki Múzeum közelében

Itthon > Uncategorized > Földalatti parkolóház épül a Körösvidéki Múzeum közelében

A Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodást kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal arról, hogy földalatti parkolóház épüljön a Körösvidéki Múzeum szomszédságában.

Erre olyan, a Bihar Megyei Tanács által megvalósítandó befektetések miatt van szükség, mint a Multifunkcionális Kulturális Központ építése az övezetben, vagy a közeli telek koncesszióba adása szállodaépítés céljából.

Ugyanakkor több közintézménynek van a közelben a székhelyük, mint a Bihar Megyei Területi Munkafelügyelőség, a Bihar Megyei Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartási Hivatal, az Állami Számvevőszék Bihar megyei képviselete, az Országos Környezetvédelmi Őrség Bihar megyei felügyelősége, a Védett Természeti Övezetek Országos Ügynökségének területi szolgálata, a Partenie Cosma Gazdasági Líceum, a Körösvidéki Múzeum, valamint a  Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár.  

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal tervei között szerepel a Rulikowski (Armatei Române) utca kettőről négysávosra történő szélesítése, a jelenlegi parkolóhelyek felszámolásával.  

Az együttműködési megállapodás értelmében a megyei önkormányzat ingyenesen a váradi polgármesteri hivatal rendelkezésére bocsátja azt a területet, ahol a parkolóház megépül. A váradi önkormányzat 2026 végéig készül el a befektetéssel.

Mint ismeretes a leendő Multifunkcionális Kulturális Központ a Bihar Megyei Tanács beruházása 20 millió euró értékben, a finanszírozás európai uniós alapokból történik. A központ a Körösvidéki Múzeum szomszédságában fog elhelyezkedni, lesz benne egy több mint ezer férőhelyes díszterem és több kisebb terem is. 

Ugyanakkor a Bihar Megyei Tanács elkezdte az eljárást a környéken lévő 3.981 négyzetméteres telek koncesszióba adására. Ez esetben ott egy háromcsillagos szállodát fog építeni egy befektető.

Előző Pályázatokat nyújtottak be a Bihar megyei természetvédelmi területek fejlesztéséért

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor