Contact

Földgázhálózatot építenek ki Alsókocsoba község minden településén

Itthon > Uncategorized > Földgázhálózatot építenek ki Alsókocsoba község minden településén

Az Alsókocsoba községben kialakítandó földgázhálózat kivitelezésére vonatkozó szerződést írtak alá június 16-án a Bihar Megyei Tanács székhelyén. A község minden településén, azaz Alsókocsobán (Cociuba Mare), Petegden (Petid), Kisházán (Cheșa) és Karaszón (Cărăsău) is bevezetik a földgázt.

Az eseményen jelen volt Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Sferle Mihai és Bronț Ioan, Alsókocsoba község polgármestere, illetve alpolgármestere, valamint Tocoian Marius, a Flodor Transcom cég műszaki igazgatója.

A munkálatokat a következő cégekből álló konzorcium fogja elvégezni: a FLODOR TRANSCOM Kft. (fővállalkozó), a Distrigaz Vest Kft., a DISTRIGAZ CONSTRUCȚII VEST Kft. és az UTILITAR FLUID CONSTRUCT Kft. A beruházás kivitelezésének határideje hat hónap, a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától, amelyre a közeljövőben kerül sor.

A hálózat hossza 53 kilométer lesz, és 1.114  csatlakozási pontot alakítanak ki.

Az Intelligens földgázelosztó hálózat létesítése Alsókocsoba községben elnevezésű beruházás értéke 32.384.408,10 lej, ebből 24.469.620,64 lej az Anghel Saligny Országos Beruházási Programon keretéből származik, a fennmaradó 7.914.787,46 lej pedig az önkormányzat által biztosított finanszírozás.  

A Bihar Megyei Tanács ezt a projektet is 200 ezer euróval fogja támogatni.

 Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács évente 1 millió eurót különít el a földgázhálózatok bővítése érdekében a megyei településeken. E mellett a megyei önkormányzat jogi és pénzügyi tanácsadást biztosít a szükséges engedélyek megszerzése érdekében, segítséget nyújt a dokumentációk összeállításában, valamint részt vesz a projekt megvalósításában.

Előző Új parkolóhelyeket használhatnak a nagyváradi repülőtér utasai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor