Contact

Folyamatban lévő megyei beruházások értékét aktualizálták

Itthon > Uncategorized > Folyamatban lévő megyei beruházások értékét aktualizálták

A Bihar Megyei Tanács július 8-i rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták a folyamatban lévő beruházásokra vonatkozó szerződések aktualizálását. Összesen 16 projekt esetében aktualizálták a gazdasági-műszaki mutatókat.

Az építkezési anyagok drágulása miatt 5-35 százalékkal emelték meg a jelenleg folyamatban lévő projektek értékét, annak a függvényében, hogy mikor kötötték meg a kivitelezési szerződéseket és milyen forrásból finanszírozzák azokat.

A következő beruházásokra vonatkozó határozattervezetek hagyták jóvá a Bihar Megyei Tanács július 8-i ülésén: Szombatság és Bihardobrosd közötti 767. számú megyei útszakasz felújítása és korszerűsítése,  Biharrósa és Esküllő közötti 764. számú megyei útszakasz felújítása és korszerűsítése, az Erdélyi-szigethegység útja elnevezésű projekt kivitelezése, az élesdi körgyűrű megvalósítása, a révi menedékház rekonstrukciója, valamint a ROHU 449. számú román-magyar határon átnyúló egészségügyi stratégiai program, amely két sürgősségi ellátóközpont építését foglalja magába , egyet Pádison, a másikat pedig Biharfüreden.

A szerződések aktualizálását Románia kormánya által elfogadott két jogszabály alapján végezték el. 

A kormány 2021. augusztus 30-án jóváhagyta a pénzügyi-költségvetési intézkedések szabályozásáról szóló 15. számú rendeletet. Ennek értelmében a felhasznált építkezési anyagok árának aktualizálásával, egy korrekciós együttható alkalmazásával igazítják ki a közbeszerzési szerződéseket. Ily módon figyelembe veszik a szerződés értékének alapjául szolgáló építkezési anyagok árának emelkedését vagy csökkenését.

A kormány 2022. május 9-én hagyta jóvá a 64. számú sürgősségi rendeletet a vissza nem térítendő külső forrásokból finanszírozott projektekre vonatkozó költségek és becsült értékének kiigazításáról. Eszerint ezen projektek esetében a közbeszerzési szerződés fennmaradó része költségének legfeljebb 23 százalékát kitevő tartalékalapot hoznak létre a szerződések aktualizálásának érdekében.

Előző <strong>Kormányhatározatok a belényesi körgyűrűvel kapcsolatos beruházásról</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor