Contact

Kormányhatározatok a belényesi körgyűrűvel kapcsolatos beruházásról

Itthon > Uncategorized > Kormányhatározatok a belényesi körgyűrűvel kapcsolatos beruházásról

Július 6-án Románia kormánya elfogadta a belényesi körgyűrűvel kapcsolatos kisajátítási eljárás megkezdéséről, valamint a gazdasági-műszaki mutatók újbóli jóváhagyásáról szóló határozatokat, egy 14.850 négyzetméteres telekre vonatkozóan, amely a kisajátítási folyosó kiterjesztéséből származó földterületet jelenti Köröstárkány és Várasfenes községek területén. 

A kisajátítási eljárásokra vonatkozó kormányhatározat előírja: „A kisajátítató által a kisajátítandó kibővített területen található- az 1. szakaszban meghatározottak szerint, amelyek Vaskóhsziklás elkerülő útja országos érdekeltségű közhasznú munkálatok kisajátítási folyosójának részét képezik, megfelelően a belényesi körgyűrű –I. szakaszával, és amelyek a Bihar megyei Belényes, Várasfenes, Dragánfalva és Köröstárkány települések területén találhatóak- magántulajdonban lévő ingatlanok esetében kártalanításként fizetendő becsült egyéni összegek nagysága összesen  533,98 ezer lej, és az állami költségvetésből utalják ki, a Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium büdzséjén keresztül, a 317/2021. számú 2022. évi állami költségvetési törvény alapján, a 84.01 fejezet: Közlekedés, 03. alfejezet: Közúti közlekedés szerint, amely az 58. számú címre: A 2014-2020-as pénzügyi kerethez kapcsolódó, vissza nem térítendő külső forrásokból finanszírozott projektekre, és az 58.01. számú cikkelyre vonatkozik, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap-programjaival -FEDR kapcsolatos.

A két elfogadott jogszabály részletei a következő linken találhatóak meg: https://sgg.gov.ro/1/proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-in-sedinta-guvernului-romaniei-din-06-07-2022/.

Mint ismeretes a tervezési és kivitelezési munkálatokat, a Drum Asfalt (fővállalkozó), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt cégekből álló konzorcium fogja elvégezni.

A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter. Ehhez még hozzáadódik az a két kilométeres rész is , amellyel Gyalány felé meghosszabbították az elkerülő utat.

 A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

Előző Jól halad a 764. számú megyei út Belényes-Esküllő közötti szakaszának korszerűsítése

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor