A fugyivásárhelyi, a nagyürögdi és az élesdi polgármesteri hivatalok munkatársai közösen a szociális segélyben részesülőkkel facsemetéket ültettek a településeken áthaladó országutak mentén. A facsemetéket a három területi-közigazgatási egység igényelte a Bihar Megyei Tanács és a Kolozsvári Regionális Útügyi- és Hídigazgatósággal (DRDP) kötött partnerségi megállapodás nyomán.

A fugyivásárhelyi polgármesteri hivatal 50 darab kőrisfát, a nagyürögdi polgármesteri hivatal pedig 120 darab trombitafát és csörgőfát ültetett el. Élesden 40 darab csörgőfa került az utak menti területre. A facsemeték az 1. és 79. számú megyei utak mentén helyezték el.

A nagyváradi és a gyapjúi önkormányzat is hasonló akciókat hajtott végre az elmúlt időszakban. 

Összesen 11 polgármesteri hivatal vesz részt ebben a projektben.  Keményfok, Kisősi, Nagybárod, Madarász, Mezőtelegd és Mezőszakadát polgármesteri hivatala a közeljövőben kezdi meg a faültetési akciót.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács október 26-i rendes ülésén hagyta jóvá az együttműködési megállapodás megkötését a Kolozsvári Regionális Útügyi- és Hídigazgatósággal, annak érdekében, hogy az országutak mentén, a települések lakott területein facsemetéket ültessenek, amelyeket az igazgatóság ingyenes biztosít.

Előző Egy éve kezdődött a Tisztább megye elnevezésű program

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast