Folytatódik a megyei utak melletti árkok kitakarítása

Folytatódnak a Bihar megyei utak melletti árkok tisztításának munkálatai, amelyek idén tavasszal kezdődtek meg. Az elmúlt napokban a 767A jelzésű megyei útnál, a 19. számú országúttal való kereszteződésnél dolgoztak a gépekkel. Kitakarították az Alsótótfalu felől, Székelyhíd felé elhelyezkedő kereszteződésnél lévő árkokat.  

A munkálatok során lekaszálták a növényzetet, eltávolították a gyomnövényeket és a száraz ágakat, lenyesték a hajtásokat és töviseket. Takarítást végeztek az útszegély és a megyei út biztonsági övezetének külső része közötti területen.

A Bihar Megyei Tanács 241/2020.12.29. számú határozata alapján elfogadott szabályzat szerint a növényzet kaszálása és vágása legalább három szakaszban valósul meg. Az első szakasz tavasszal zajlik április 1. és május 31. között, a második szakasz június 1 és július 31. között, a harmadik takarítási szakasz pedig augusztus 1. és szeptember 30. között. A kaszálási munkálatok gyakoriságát, a növényzet növekedése és fejlődése alapján határozzák meg.

A Bihar megyében található közutak kezelése és karbantartása az ide vonatkozó hatáskörök alapján történik. E szerint az országos érdekeltségű utak esetében, ezek adminisztrálását a Szállításügyi Minisztérium, vagy az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) biztosítja, a megyei utak esetében a Bihar Megyei Tanács, a községi utaknál pedig a helyi tanácsok.

A Bihar megyében lévő közutak tavaszi-őszi időszakban történő karbantartásáról és kezeléséről szóló szabályzat egy sor intézkedéscsomagot foglal magába az utak közös karbantartásával kapcsolatban, úgy mint: az útpálya karbantartása, az utak felszíni vízelvezetésének biztosítása, valamint az árvizek hatásainak megelőzése, a közúti közlekedés biztonságát és a tájékoztatást szolgáló eszközök karbantartása, az utak megfelelő kinézetének biztosítása, a mellékutak karbantartása, valamint a hidak, átjárók, gyaloghidak és alagutak folyamatos karbantartása.

Curatenie DJ797ACuratenie DJ797A 6Curatenie DJ797A 5Curatenie DJ797A 3Curatenie DJ797A 1

Előző Közvitán szerepel a zöldtömeg átlagára a rétek esetében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast