Contact

Folytatódik az út menti területek megtisztítása

Itthon > Uncategorized > Folytatódik az út menti területek megtisztítása

Az utóbbi napokban a 767A jelzésű megyei út menti területet tisztították meg munkagépekkel, a 19B országúttal való kereszteződés és Székelyhíd közötti szakaszon.

Amint az alábbi fényképeken is látható, elszaporodott a gaznövényzet,  így ezen tisztítási akciók nem csupán esztétikai célt szolgálnak, hanem közlekedésbiztonsági szempontból is fontosak, mivel növelik a  látási viszonyokat a közutak esetében. Az akció során lenyírták a növényzetet, eltávolították a gyomokat, a vadhajtásokat, a töviseket, valamint a száraz ágakat. A teljes területet megtisztították, az útszegélytől kezdve egészen a megyei út biztonsági övezetének külső részéig.

Mint ismeretes az út menti területek megtisztításának munkálatai idén tavasszal kezdődtek, és ezeket a Bihar Megyei Tanács 241/2020.12.29. számú határozata alapján elfogadott szabályzat értelmében végzik el.

A Bihar megyében lévő közutak kezelése és karbantartása a megállapított hatáskörök szerint történik. E tekintetben az országos jelentőségű utak kezeléséért a Szállításügyi Minisztérium, vagy az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) felel, a megyei utakért a Bihar Megyei Tanács, a községi utak pedig a helyi tanácsokhoz tartoznak. 

Előző A kivitelező finanszírozza a 709. számú megyei út javításának költségeit

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor