Contact

Folytatódnak a belényesi körgyűrű kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Folytatódnak a belényesi körgyűrű kivitelezési munkálatai

Mintegy 50 százalékban elkészültek a belényesi körgyűrű kivitelezési munkálatai. Az építő cég  folytatja a híd szerkezetének kialakítását és annak megerősítését, elhelyezi a tartópilléreket, elkészíti a födémszerkezetet.  

Januárban és februárban a hidak és átjárók esetében mind 336 gerendát elhelyezik, eddig összesen 214 került a helyére.

„A több mint 9 kilométer hosszúságú belényesi körgyűrű  esetében 2,3 kilométeren már leterítették a második aszfaltréteget is. Tavasszal folytatódnak az aszfaltozási munkálatok, amikor jobbak lesznek az időjárási viszonyok és befejeződnek a hidak és átjárók építése. Nyár elején a körgyűrű teljes hosszában leterítik a kopóréteget, és felfestik az útburkolati jeleket. Ezt követően a nyár folyamán  átadhatjuk a forgalomnak a belényesi terelőutat”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A belényesi körgyűyű I. és II. útszelvényének  teljes hossza 9,33 kilométer. Az I. hossza 7,3 kilométer, a nyomvonala a 76-os számú országútnál kezdődik, majd áthalad a Fekete- Körös felett és keresztezi  a 231. számú községi utat is, nyugat irányába elkerülvén  Belényest. Majd áthalad a vasútvonalon és a Fekete Körös felett, majd egy jobbkanyarral visszatér a 76. számú országútra A belényesi körgyűrű II. útszelvénye két kilométer hosszú lesz, ez a Gyalány település felé vezető meghosszabbított szakasz. Az új útszakasz biztosítani fogja az összeköttetést a belényesi körgyűrű és a 764-es számú megyei út (Belényes – Biharrósa-  Élesd) között, illetve ezen keresztül lehet majd behajtani a leendő belényesi ipari park területére. 

A beruházás kivitelezői: az I. szakasz esetében, a Drum Asfalt (fővállalkozó),  az Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi,  az Obras Publicas y Regadios és az OPR Asfalt cégekből álló konzorcium (a szerződés értéke 269.464.711,29 lej áfa nélkül), valamint a II. szakasz esetében,  a Drum Asfalt (fővállalkozó) és az Ile Viorel Construct cégekből álló társulás (a szerződés értéke: 15.589.851,59 lej áfa nélkül).

A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

A Bihar Megyei Tanács jelenleg  nyolc új elkerülő út megvalósításán dolgozik Bihar megyében, amelyek hosszúsága összesen 68 kilométer. Ezek a következőek: 

  • Élesd körgyűrűje – 5,8 km
  • Belényes körgyűrűje – 9,3 km
  • Biharszentandrás körgyűrűje – 5 km
  • Nagyürögd körgyűrűje – 8,4 km
  • Váradszentmárton körgyűrűje – 8 km
  • Fugyivásárhely körgyűrűje – 5,8 km
  • Bihar község körgyűrűje – 8,7 km
  • Nagyvárad metropolisz körgyűrűje, amelynek hossza 17 km.
Előző Tendert írtak ki a Nagyvárad-Varsó közötti légi járatok működtetésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor