Contact

Folytatódnak a váradi metropolisz övezetben építendő körgyűrűk kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Folytatódnak a váradi metropolisz övezetben építendő körgyűrűk kivitelezési munkálatai

Jól haladnak a fugyivásárhelyi, nagyürögdi és biharszentandrási körgyűrűk építési munkálataival, amelyek február közepe után kezdődtek el.

A 767J számú megyei út elnevezésű fugyivásárhelyi körgyűrű esetében egy hidat építenek Tasádfőnél, eddig hat cölöpöt fúrtak le a patak bal partján. Jelenleg ugyanilyen munkálatok zajlanak a patak jobb partján.  Az 5+000 kilométer és a 5+800 kilométer között talajmunkálatokat végeznek, a talajt megtisztítják a növényzettől és zúzott kavicsokat raknak le. A Fugyivásárhely-Kiskopács közti 767E jelzésű megyei út korszerűsítési munkálatai esetében a 8+140 kilométernél egy ideiglenes hidat létesítenek, amely átvezet az ottani völgyön keresztül. 

A nagyürögdi és biharszentandrási körgyűrűk leendő nyomvonalán megtisztítják a felső talajréteget és zúzott kavicsot helyeznek el. Biharszentandrásánál ideiglenes hidat építenek a 4+588 kilométernél, annak érdekében, hogy eltereljék a Pece patak feletti közúti forgalmat. Ugyanakkor áthelyezik a már meglévő közműhálózatokat.

A tendert két útszelvényre írták ki. Az egyik szerződés az első útszelvény kivitelezési munkálataira vonatkozik: a fugyivásárhelyi körgyűrű kialakítására (5,8 kilométeres hosszúságban) és a Fugyivásárhely-Kiskopács közti 767E jelzésű megyei út korszerűsítésére (12,7 kilométer), a másik szerződés pedig a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrűk építésére.

Az első beruházás esetében a szerződés értéke 108.275.129,09 lej áfa nélkül, a másodiknál pedig 84.394.118,95 lej áfa nélkül. A kivitelezés határideje 18 hónap a munkálatok megkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától. A kivitelezési munkálatokat a  PORR Construct cég fogja elvégezni,

A „Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei úthálózat bővítésére” elnevezésű projekt finanszírozását vissza nem térítendő külső pénzforrásokból biztosítják, a 2021-2027 Regionális Operatív Program keretéből.

Előző <strong>Mozgó ételárusító járművek bérbeadása a váradi húsvéti vásárra</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor