Contact

Folytatódnak az ellenőrzések a megyei utakon

Itthon > Uncategorized > Folytatódnak az ellenőrzések a megyei utakon

A Bihar Megyei Tanács keretében működő Szállításügyi Osztály újabb ellenőrzési akciókat hajtott végre a megyei utakon. Ezeknek az a céljuk, ellenőrizzék, hogy a tehergépjárművek vezetői betartják-e a rakománytömeg megengedett súlyát és méretét.

Április 7-én a Szállításügyi Osztály közösen a közlekedési rendőrséggel ellenőrzést végzett a nemrég felújított 767. számú megyei út Bihardobrosd-Vércsorog közötti szakaszán. 

Hat bírságot szabtak ki a különböző méretű zúzottkövek, kavicsok szállításáért, amelyek súlya meghaladta a megengedett mértéket. A büntetés összértéke 90.100 lej volt. A megbírságolt hat tehergépjárműből ötöt ugyanabban a kőbányában rakodták meg, és mindegyik esetében a rakománytömeg meghaladta a berakodáskor mért, és a fuvarlevélben szereplő súlyt.

A közlekedési rendőrség a 1373/2008. számú kormányhatározat alapján két bírságot szabott ki arra a cégre, amely a kőbányát üzemelteti, összesen  10.000 lej értékben.

A nem megfelelően megrakott járművek veszélyt jelenthetnek a forgalomban részt vevők számára és megrongálhatják az úttestet.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács rendelkezik egy mobil mérleggel és 25 méréstanilag jóváhagyott és ellenőrzött ponttal, ami a járművek úton történő mérlegeléséhez szükséges. Az ellenőrzést a megyei úton haladó, vagy az ott megálló jármű esetében végzik el, úgy hogy a legközelebbi mérési pontig kísérik.

Előző Összesen 36 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyei utak menti területekről

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor