Contact

Összesen 36 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyei utak menti területekről

Itthon > Uncategorized > Összesen 36 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a megyei utak menti területekről

2022 első három hónapjában összesen 36,4 tonna illegálisan kidobott hulladékot gyűjtöttek össze az megyei utak mentén lévő területekről és a közszállítási járművek megállóhelyeiről. 

Tavaly októbertől egészen 2021 végéig, három hónap alatt összesen 62,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács és a Bene Internațional cég közötti együttműködési megállapodás alapján szervezik meg a köztisztasági akciókat, amelyről a megyei önkormányzat 224/2021.09.16. számú határozata rendelkezik. 

A cég ingyenesen összegyűjti, elszállítja, szétválogatja és hasznosítja, vagy semlegesíti ezeket a hulladékokat. A Bihar Megyei Tanács kiegyenlíti a válogatás és hasznosítás után megmaradt hulladékok tárolásának költségeit. 

Az együttműködési megállapodás a piknikhelyekre és turisztikai övezetekre is vonatkozik, amelyek Bihar megye köz- vagy magánterületén helyezkednek el. Ezt 12 hónapos időszakra kötötték meg, a megállapodás meghosszabbításának lehetőségével.

A köztisztasági akciók mellett a Bihar Megyei Tanács két olyan projektet ültet gyakorlatba, amelyek az országos és megyei utak menti parkolók kamerarendszerrel történő megfigyelésére vonatkoznak. A tisztaság megőrzése érdekében azonosítják és megbírságolják azokat a személyeket, akik illegálisan dobnak ki szemetet.   

Előző Zászlósprojekt: videókamerákkal megfigyelt parkolók

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor