Contact

Folytatódnak az ellenőrzési akciók a megyei utakon

Itthon > Infrastruktúra > Folytatódnak az ellenőrzési akciók a megyei utakon

A Bihar Megyei Tanács keretében működő Szállításügyi Osztály folytatja az ellenőrzést a megyei utakon, együtt a Közúti Szállítást Ellenőrző Országos Felügyelőséggel (I.S.C.T.R.). Az ellenőrzések célja, hogy a tehergépjárművek sofőrjei betartják-e  a rakományuk maximális megengedett tömegére és/vagy méretére vonatkozó előírásokat.

2021. április 20-án, egy nap alatt öt bírságot róttak ki, 28 ezer lej értékben a 767 és 108I jelzésű  megyei utakon végzett ellenőrzés során. Két jármű követ szállított, másik kettő földet, egy teherautó  pedig faanyagot. A pluszsúly 5-10 tonna közötti volt.

Ezek közül három járműnek leszerelték a rendszámtábláját, így nem azokat a közlekedésben használni, amíg nem a törvényeknek megfelelőn végzik a szállítást. Ez azt jelenti, hogy a Bihar Megyei Tanácsnak kell kibocsátania a speciális szállítási engedélyt (AST), hogy ezek a járművek törvényesen végezhessék a fuvarozást. Az engedély kiadásából származó díjszabásból  egy javítási alapot hoznak létre a megyei utak rendbe tételére, amelyek rossz állapotban vannak a teherforgalom miatt.

A Bihar Megyei Tanács rendelkezik egy mobil mérleggel  és 25 méréstanilag jóváhagyott és ellenőrzött ponttal, ami a járművek úton történő mérlegeléséhez szükséges. Az ellenőrzést a megyei úton haladó, vagy az ott megálló jármű esetében végzik el, úgy hogy a legközelebbi mérési pontig kísérik.

A 43-as számú 1997. augusztus 28-i kormányrendelet határozza meg a megengedett legnagyobb rakománytömeget, a jármű típusától és az út teherbírásától függően.

Április 22-én újabb ellenőrzést hajt végre a Bihar Megyei Tanács, a  Közúti Szállítást Ellenőrző Országos Felügyelőség, és a Közlekedési Rendőrség.

Control maraton 1
Előző Forgalomelterelés a 792A számú megyei úton

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor