Forgalomelterelés a 792A számú megyei úton

Április 21-től , szerdától  kezdődően két hídnál is végeznek munkálatok , ezért elterelik a közúti forgalmat a 792A jelzésű megyei úton,  Biharhosszúaszóra és Bélfenyére. A közelben kialakított kerülőutakon csak a 7,5 tonna össztömeget nem meghaladó járművek számára engedélyezett a közlekedés.  A 7,5 tonnát meghaladó járműveknek egy kitérőt kell használniuk a 79. számú országúton, azok számára, akik Nagyváradról Tenkére akarnak eljutni, Nagyszalontán keresztül a 795. számú megyei utat igénybe véve. Az ellentétes irányú, Tenke- Nagyvárad közötti forgalom szintén a 795J számú megyei út és a 79. számú országút elkerülő útvonalán zajlik.

Pod BelfirBiharhosszúaszón főjavítást végeznek a polgármesteri hivatal épülete melletti hídon, a 792 A jelzésű megyei út 48+839 kilométerétől kezdődően. Erre az időszakra  lezárják a hidat, amely a patak fölött található. Az alternatív útvonal a 792A számú megyei úttól indul, és a település egyik utcáján halad keresztül , ahol két ideiglenes hidat  alakítottak ki a forráspatakok felett. Az útvonal a 9. és 12. utcán folytatódik, majd visszatér a 792A számú megyei útra.

Mielőtt Váradles irányából Bélfenyérre érkeznénk  a 792A számú megyei úton, a forgalmat elterelik, ugyanis a jelenlegi hidat lebontják a 39+147 kilométertől kezdődően, majd egy újat építenek. Ugyanakkor ideiglenes hidat is létesítettek ott.

Pod Husasau de TincaA három ideiglenesen kialakított híd tervezett hosszúsága  egyenként 13,50 méter, szélessége 5,25 méter (úttest és járda). Ezeken a forgalmat korlátozzák , ugyanis az úttestet minkét irányba egy sávra szűkítik. A forgalomkorlátozásokat valószínűleg június végén feloldják.

A munkálatok a következő projekt részét képezik: „ Főjavítások és hidak helyreállítása a 792A jelzésű megyei út-Váradles- Arad megye határa között”. Ez a beruházás hat híd általános javítását, illetve helyreállítását tartalmazza. Ebben a szakaszban tervezik elvégezni a bélfenyéri és biharhosszúaszói hidak helyreállítását, az év folyamán pedig a többi híd esetében is elvégzik a munkálatokat.

A projekt összértéke 12.098.114,78 lej áfa nélkül, a kivitelezési munkálatokat a következő cégekből álló konzorcium végzi: Dumexim Kft., Tisoti Exim Kft., Industrial Construct Ardeal Kft.

WhatsApp Image 2021-04-16 at 15.02.33
Előző Előkészítik a 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó projektcsomagot

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast