Contact

Forgalmi korlátozások a megyei utakon a kánikula miatt

Itthon > Uncategorized > Forgalmi korlátozások a megyei utakon a kánikula miatt

A hőségriasztás miatt augusztus 4-én 10 és 20 óra között tilos a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek közlekedése a megyei utakon. 

Az intézkedést azért hozták mert az Országos Meteorológiai Intézet narancssárga színű riasztást rendelet el a tartós hőhullám miatt.

A forgalomkorlátozással próbálják védeni a bitumenes alapú útburkolatot, illetve megelőzni a hőség miatti deformálódásokat, amelyeket a nehézgépjármű-forgalom okoz. 

A megyei úthálózat hossza Biharban több mint 900 kilométer.

A tiltás alól kivételt képeznek a személyeket, élő állatokat vagy romlandó, állati vagy növényi eredetű termékeket szállító járművek, a katasztrófa sújtotta területre ivóvizet vagy élelmiszert szállító járművek, a temetkezési és postai járművek, a vészhelyzetben vagy elsősegélynyújtásban részt vevő, illetve megrongálódott járműveket vontató autók, az üzemanyagot vagy hőszabályozott árukat szállító kamionok, a köztisztasági szolgáltatásokat végző járművek, a mezőgazdasági terményeket szállító járművek, illetve azok, amelyek multinacionális katonai gyakorlaton vesznek részt. 

Előző Kijelölték a székelyhídi biomassza üzem koncesszióba adására szervezett tender nyertesét

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor