Contact

Gázvezetékeket építenek ki Drágcséke és Vámosláz községekben

Itthon > Uncategorized > Gázvezetékeket építenek ki Drágcséke és Vámosláz községekben

A Bihar Megyei Tanács április 26-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták, hogy gázvezetékeket építsenek ki Vámosláz (Chișlaz) és Drágcséke (Drăgești) községekben.  A társfinanszírozás értéke egymillió lej mindkét település esetében.

„Ezek a projektek hozzájárulnak a helyi közösségek életszínvonalának a növeléséhez és a gazdasági fejlődéséhez. Azok a falvak és városok, ahol létezik gázszolgáltatás, vonzóbbak a befektetők számára. A fa tüzelőanyagot egyre nehezebb beszerezni, és különben is, természetellenes, hogy emiatt erdőket irtsunk ki, ezért meggyőződésem, hogy a rendelkezésünkre álló legjobb megoldás a gázhálózat bővítése”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A dokumentációk értelmében a vámoslázi projekt becsült összértéke 63 millió lej áfával együtt, Drágcséke községben pedig több mint 38 millió lej áfával együtt.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács 2021 óta indította el többéves programját, amelynek értelmében társfinanszírozásban részesíti azokat a városokat és községeket, amelyek gázberuházásokat akarnak megvalósítani. A megyei önkormányzat évente 1 millió eurót különít el a földgázhálózatok bővítése érdekében a megyei településeken, ez az összeg 5-6 település támogatását teszi lehetővé.

Előző Aláírták a belényesi ipari park kivitelezésére vonatkozó szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor