Contact

Gyalogosoknak és kerékpárosoknak épülnek átkelők a váradi körgyűrűn

Itthon > Uncategorized > Gyalogosoknak és kerékpárosoknak épülnek átkelők a váradi körgyűrűn

A Bihar Megyei Tanács december 20-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták azt a négy határozattervezetet, amely a nagyváradi körgyűrűn kivitelezendő szintkülönbséges gyalogos átkelők műszaki-gazdasági mutatóinak az elfogadására vonatkozott.

A négy átjárót a nagyváradi körgyűrű nyomvonalának országúti szakasza alatt építik meg  a  76-os országúttal (hosszúsága 42 méter), az Apateului utcával (58 méter hosszan), a Csárán Gyula utcával (hosszúsága 59 méter), valamint az új sportcsarnokkal (hossza 90 méter) való kereszteződésénél. Mindegyik átjáró szélessége 4 méter lesz, lépcsőkkel, liftekkel és rámpákkal ellátva. 

„Az átjárók célja, hogy elősegítse a gyalogosok és a kerékpárosok átkelését a nagyváradi körgyűrűn, így csökkeni fog a balesetek száma.  Mivel a gyalogosoknak eddig nem volt hol átkelniük az úton, sokszor előfordult, hogy szabálytalanul tették meg ezt.  Nagyon valószínű, hogy a jövő tavasszal, nyáron elkezdődhet a négy átkelő építése”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A négy gyalogátkelőhely becsült összértéke 55 millió lej áfával együtt , azaz több mint 11 millió euró (a nagyváradi körgyűrű és a 76. számú országút kereszteződésénél létesítendő átkelő 11.058.868,87 lejbe kerül áfával együtt, a nagyváradi körgyűrű és az Apateului utca kereszteződésénél építendő 15.655.981,62 lej áfával; a nagyváradi körgyűrű és a Czárán Gyula utca kereszteződésénél kivitelezendő 14.383.477,33 lej lesz áfával, a nagyváradi körgyűrű és az új sportcsarnok övezetében kialakítandó átkelő értéke pedig  13.820.960,61 lej áfával együtt). Az átkelők kivitelezésének határideje hat hónap a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától számítva.

A finanszírozást vissza nem térítendő európai uniós alapokból fogják biztosítani.  A beruházások megvalósítása érdekében együttműködési megállapodásokat kötöttek a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR).

Előző Elősegítik a minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor