Contact

Gyorstesztek elvégzésére alkalmas központot hoznak létre a váradi repülőtéren

Itthon > Uncategorized > Gyorstesztek elvégzésére alkalmas központot hoznak létre a váradi repülőtéren

A nagyváradi repülőteret igénybe vevő utasoknak lehetőségük lesz arra, hogy antigén alapú gyorstesztet végeztessenek el a légikikötőben. A teszt eredményére legfeljebb 30 percet kell várni.

A SARS-CoV-2 vírusfertőzés tesztelésére alkalmas központot a 2. terminál melletti részen alakítják ki. Erre a célra a Nagyváradi Repülőtér Rt. nyílt licitáció útján 52 négyzetméteres területet vett bérbe, 39 euró/négyzetméteres áron. A licitációra június 15-én került sor, az egyetlen ajánlattevő a Dr. Gavrul Curteanu Városi Kórház volt. Az egészségügyi intézmény lett a tender nyertese.

„Ezzel a kezdeményezéssel a nagyváradi repülőtérről utazóknak szeretnénk a segíteni, ezáltal is hozzájárulva kényelmük és biztonságuk növeléséhez. Arra számítunk, hogy július 1-től jelentősen növekedni fog a váradi repülőteret igénybe vevő utasok száma, ugyanis akkor beindulnak a nemzetközi járatok.” közölte Răzvan Horga, a Nagyváradi Repülőtér ideiglenes vezérigazgatója

A COVID 19 antigén gyorsteszt elvégzésre alkalmas központ július 1-től fog működni, amikor is beindítják a Ryanair bolognai járatát. Július 3-tól további három nemzetközi járat kezdi meg működését a következő úticélokkal: Milánó Bergamo,  London Stansted és Düsseldorf Weeze.

,,Ez a tesztközpont segítséget jelent mindazoknak, akik a nagyváradi repülőtérről utaznak külföldre, és azoknak is, akik az országba érkeznek. Az utasoknak nyújtott segítség mellett a tesztközpontnak az a célja, hogy megakadályozza egy újabb fertőzési hullám megjelenését. Álláspontunk szerint ennél a tesztközpontnál azok is jelentkezhetnek, akik nem a légi közlekedést választják. A repülőtér parkolóján keresztül lehet bejutni a tesztközpontba”,  közölte Chiana Laurențiu, a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház ideiglenes menedzsere.

Előző Több mint 60 szemétgyűjtési akciót szerveztek, a Június, a köztisztaság hónapja Bihar megyében elnevezésű kampány első két hetében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor