Contact

Haladnak a metropolisz-körgyűrű kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Haladnak a metropolisz-körgyűrű kivitelezési munkálatai

Április 23-án elkezdték az első vasbeton gerendák beemelését a metropolisz-körgyűrű nyomvonalán,  Félixfürdő kijáratánál épülő völgyhíd esetében, amely a 76. számú országút felett halad.  Az első öt hídgerenda hétfő este érkezett meg az építési helyszínre.

Ezen a héten 25 gerendát fognak elhelyezni, a viadukt 8 fesztávjából ötre. Egy-egy fesztávra öt darab egyenként 40 méter hosszúságú gerendát emelnek be. A Félixfürdő kijáratánál épülő viadukt hossza 395 méter.

„Május első felében fogják leszállítani a gerendák második részét. A hónap közepére az összes gerenda a helyére fog kerülni. Elnézést kérünk azoktól, akik Kardó-Félixfürdő övezetében közlekednek, ugyanis a munkálatok miatt nem lesz zökkenőmentes a forgalom az elkövetkező napokban”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A metropolisz-körgyűrű nyomvonalán, Betfia térségében épülő 335 méteres viadukt  esetében már márciusban elhelyezték mind a 72 gerendát.

A metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, a kivitelezési munkálatokat két részre osztották. Jelenleg mintegy 25-30 százalékos a beruházás megvalósításának szintje.

Az I. szakasz  hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögdtől és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata felőli részig.  A munkálatokat az ASFAMIXT Kft. (fővállalkozó), az. OPR ASFALT Kft. és a DACIA FABER Kft cégekből álló konzorcium fogja elvégezni.  A kivitelezésre 18 hónapot szántak, a beruházás értéke 70.143.942,59 lej áfa nélkül.

A II. útszelvény a 9+055 kilométertől egészen a 17-071 kilométerig tart. A második útszakasz a félixfürdői völgyhídtól kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket. Mint ismeretes a metropolisz-körgyűrű II. szakaszának kivitelezésével a PORR CONSTRUCT céget bízták meg, ez esetben a szerződés értéke 81.688.374,45 lej áfa nélkül. A munkálatokkal 18 hónap alatt kell elkészülni.

„A munkálatok jövő tavaszi befejezését követően a metropolisz-körgyűrű átveszi a nagyváradi körgyűrű forgalmának egy részét, és hozzájárul majd a közlekedés zökkenőmentesebbé tételéhez a metropolisz övezetben. Az új út nyomvonala mentén egy fejlesztési folyosó fog kialakulni”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A nagyváradi metropolisz-körgyűrű új közúti összeköttetést biztosít a Kolozsvár, Déva és Arad felé vezető 1. , 76. és a 79. számú országutak valamint a metropolisz övezetben létesítendő körgyűrűk között, Fugyivásárhelyen, Félixfürdőn és Nagyürögdön keresztül

A projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Az infrastrukturális beruházás finanszírozását a Fejlesztési Minisztérium biztosítja az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből.

Előző Aláírták a fugyivásárhelyi felüljáró építésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor