Contact

Haladnak a váradszentmártoni körgyűrű kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Haladnak a váradszentmártoni körgyűrű kivitelezési munkálatai

A „Váradszentmárton körgyűrűjének megvalósítása, Bihar megye” elnevezésű beruházás építési munkálatai 18 százalékban készültek el. A kivitelezési munkálatok 2022. október második felében kezdődtek el.  

Eddig különféle földmunkálatokat végeztek el (a terület megtisztítása, ásás, az alapozás előkészítése, a talaj megfelelő szintbe hozása, az alsó alapréteg kialakítása, ballaszt alsó alapréteg leterítése). Ugyanakkor a hidak építését is elkezdték. Az elkövetkező időszakban folytatódnak a meglévő közműhálózat ( víz és csatorna rendszer, kis-, közép- és nagyfeszültségű vezetékek) áthelyezésnek munkálatai. A kivitelezők tervei szerint  idén nyáron öntenék az első aszfaltréteget.

A Nagyvárad és Váradszentmárton közötti összekötő út 5,75 kilométer lesz. A 76. számú országúthoz és a Hájó településhez vezető bekötőutak hossza 2,27 kilométer.  A körgyűrűt kétsávosra tervezték, menetirányonként egy-egy sávval és 10 méter széles. A terelőút mentén kerékpárutat alakítanak ki, amelynek szélessége 3 méter. A tervek szerint két hidat, két felüljárót, egy viaduktot, tizenegy gyalogos hidat, öt körforgalmat, és egy kerékpáros aluljárót is építeni fognak.

A váradszentmártoni körgyűrű tervezési és kivitelezési munkálatait a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP Kft., és a VÁHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium végzi. Az elkerülő út építését 12 hónap alatt kell befejezni, a munkálatok megkezdésére vonatkozó rendelkezés kiadásától számítva.

A beruházás összértéke 177.238.798 lej áfával együtt. A finanszírozást a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretéből elkülönített vissza nem térítendő külső forrásokból történik.

Előző <strong>Tervezési szakaszba lép az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi útra vonatkozó beruházás</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor