Contact

Hamarosan befejeződik a „Június, a takarítás hónapja Bihar megyében” elnevezésű kampány

Itthon > Uncategorized > Hamarosan befejeződik a „Június, a takarítás hónapja Bihar megyében” elnevezésű kampány

A napokban ér véget a „Június, a takarítás hónapja Bihar megyében” elnevezésű kampány. A közösség csatlakozott a kezdeményezéshez, és az egész megye területén részt vett a takarítási akciókba. A kampány célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, valamint a környezethez való felelősségteljesebb hozzáállására.

A kampány keretében két versenyt szervezetek, az egyik a Bihar megye takarítási bajnoksága, a másik pedig az Ökoprovokáció nevet viseli. Az első verseny esetében a hat megyei hulladékgyűjtési régióban lévő polgármesteri hivataloknak esélyük van övezetenként  100 ezer lejt nyerniük. Mind a 100 polgármesteri hivatal benevezett a bajnokságra, és június 28-ig összesen 149 köztisztasági akciót szervezett. Június 29-én és 30-án még négy hasonló akciót tartanak. A nyertes önkormányzat kijelölésekor figyelembe veszik a júniusban összegyűjtött hulladékok mennyiségét, minden helyhatóság térségében,

A diákoknak szóló versenyen, az úgynevezett Ökoprovokáción a megye 102 iskolájának tanulói vesznek részt. Minden hulladékgyűjtő régióból két-két nyertest sorsolnak ki, tehát összesen 12 diákot. A nyertes minden estben 1000 lejes értékű utalványt kap, amelyet a nagyváradi DECATHLON üzletébe lehet felhasználni.   

Előző Közvitán a veszélyben levő állatok elhelyezésére vonatkozó szabályzat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor