Contact

Hamarosan elkészül a Jádremetéről Kolozs megye felé vezető megyei útszakasz

Itthon > Uncategorized > Hamarosan elkészül a Jádremetéről Kolozs megye felé vezető megyei útszakasz

A 108K jelzésű megyei út Jádremetéről Kolozs megye határáig (Nagyszebesig) terjedő szakasza  97 százalékban már elkészült. Jelenleg a védőhálót  helyezik el az út melletti lejtőkre, hogy elkerüljék a kövek, kavicsok útra való esését.

Ezen útszakasz hossza 12,9 kilométer és az „ Észak-Erdély regionális útvonal, Erdélyi-szigethegység útja” elnevezésű projekt része. Helyreállítási és korszerűsítési munkálatokat hajtottak végre, úgy mint hidak, gyaloghidak és támfalak építése, valamint több olyan munkálatot is végeztek, amelyek közlekedésbiztonsági célt szolgálnak.

Az építkezéssel és tervezéssel foglalkozó cégekből álló konzorcium végzi el a munkálatokat, a társulás vezetője a Városi Utak Rt. A munkálatok befejezésének határideje 2021. november 29-a. A projekt összértéke 36.235.773,46 lej áfával együtt, a finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják.

A 764A számú megyei út Belényes-Biharfüred közötti szakaszának helyreállítási munkálatai eddig 30 százalékban készültek el. Az Erdélyi-szigethegység útjának első szakaszán-amelynek teljes hossza 43,375 kilométer-található a 764-es számú megyei út Belényes-Bondoraszó-Biharfüred közötti része, valamint a 108J számú megyei út Biharfüred-Lesi tó üdülőtelepe közötti része.

Előző Biztonságossá teszik a révi menedékház épületét

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor