Contact

Hamarosan elkészül a váradszentmártoni körgyűrű

Itthon > Uncategorized > Hamarosan elkészül a váradszentmártoni körgyűrű

A Nagyváradot Váradszentmártonnal összekötő út mintegy 90 százalékban készült el. Jelenleg a munkálatok a nagyváradi körgyűrű övezetében összpontosulnak, elsősorban a gyalogosoknak és kerékpárosoknak épülő aluljáró kivitelezésén dolgoznak, valamint aszfaltréteget terítenek le az érintett szakaszon.

„Az aluljáró biztosítani fogja a nagyváradi kerékpárút folytonosságát a Pece melletti szakasztól egészen Félixfürdőig.  A gépkocsiforgalom a felüljárón fog zajlani. A térség aszfaltozási munkálatai három hét múlva befejeződnek, és a forgalom mindkét irányba megnyílik majd. Május közepére a járművezetők már használhatják a váradszentmártoni körgyűrűt”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A közeljövőben az alapréteget és az összekötő réteget fogják elhelyezni az út leágazásainak övezetében. Ezekkel a munkálatokkal párhuzamosan megkezdődik a kopóréteg leterítése a körgyűrű teljes hosszában. A kivitelezők megkezdik a védőkorlátok, a világítási rendszer, a hangszigetelő pannók, az útburkolati elemek és jelzések felszerelését. 

A Nagyvárad és Váradszentmárton közötti összekötő út hossza 5,75 kilométer lesz. A 76. számú országúthoz és a Hájó településhez vezető bekötőutak hossza 2,27 kilométer. 

Az útvonal kiindulópontja a nagyváradi Hunyadi János utca és a nyomvonala a Pece mentén halad Félixfürdő irányába, majd megkerüli Váradszentmártont, Püspökfürdőt és Félixfürdőt, és ezen utóbbi település Belényes felé vezető kijáratánál visszatér az 76 számú országútra, mielőtt az Kardó felé térne.

„A májusban használatba adandó körgyűrű  csökkenteni fogja a Váradszentmárton községen áthaladó tranzitforgalmat. Mind azok jól fognak járni, akik  Belényes-Déva útvonalon közlekednek a nagyváradi körgyűrűn keresztül, és azok is, akik Váradszentmárton községben laknak, ugyanis időt spórolhatnak meg, biztonságosabb lesz a közlekedés és csökken a környezetszennyezés mértéke”, fűzte hozzá a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A váradszentmártoni körgyűrű munkálatait a CONSTRUCTII ERBASU (fővállalkozó), a DRUMURI ORASENESTI Rt., a PROCONS GROUP Kft., és a VAHOSTAV – SK cégekből álló konzorcium végzi.

A beruházás összértéke177.238.798 lei áfával együtt. A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM), valamint a 2021-2027 Szállításügyi Program keretében.

A projekt a   Bihar Megyei Tanács és az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság közötti együttműködés által valósul meg.

Előző Több mint 80 Bihar megyei településen lesz gázszolgáltatás 2030-ig

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor