Contact

Hamarosan elkészül az Erdélyi-szigethegység útjának Bihar megyei szakasza

Itthon > Uncategorized > Hamarosan elkészül az Erdélyi-szigethegység útjának Bihar megyei szakasza

A Belényes- Bondoraszó-Biharfüred-Lesi tó üdülőtelepe közötti megyei út korszerűsítési munkálatai 95 százalékban már elkészültek.

A Belényes és Bondoraszó közötti szakaszon már kiöntötték a kopóréteget, jelenleg a Bondoraszó és Biharfüred között, mintegy 7 kilométeren az utolsó aszfaltréteget helyezik el. Ezért ezen a szakaszon a közúti forgalom csak egy sávon, váltakozva zajlik.

A Biharfüred és a Jád völgyi Lesi tó üdülőtelepe közötti 16 kilométeres szakasz esetében  már  9 kilométer hosszan már kiöntötték a kopóréteget, a fennmaradó részen pedig folyamatban van az aszfaltozás. Ezen az útszakaszon tilos közlekedni, a munkálatok idejére lezárták a forgalom előtt,

„Azt tervezzük, hogy július második felében elkészüljenek az útjelzések, és felszerelik a védőkorlátokat és a közlekedési táblákat. Augusztus elején történik meg a munkálatok átvétele”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A felújítandó útszakasz hossza 43 kilométer és az „ Észak-Erdély regionális útvonal, Erdélyi-szigethegység útja” elnevezésű projekt része. Ez magába foglalja a 764-es számú megyei út Belényes-Bondoraszó-Biharfüred közötti szakaszát, valamint a 108J számú megyei út Biharfüred-Lesi tó üdülőtelepe közötti részt. Mint ismeretes 2021. augusztusában már elkészült az Erdélyi-szigethegység útja első szakaszának korszerűsítése, amelynek hossza 13 kilométer. Ez a rész a 108K jelzésű megyei út Jádremetéről Kolozs megye határáig (Nagyszebesig) tart.

A munkálatok kivitelezője egy konzorcium, amelynek fővállalkozója a Drumuri Orășenești Rt. Az európai uniós pénzalapokból finanszírozott beruházás értéke 146,4 millió lej áfával együtt, amit a  2014-2020 Regionális Operatív Program keretéből biztosítják.

Előző Jól haladnak a belényesi körgyűrű építési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor