Contact

Jól haladnak a belényesi körgyűrű építési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Jól haladnak a belényesi körgyűrű építési munkálatai

A belényesi terelőút I. szakaszának kivitelezése 2023. február második felében kezdődött, és jelenleg a munkálatok 20 százalékával készültek el.  Eddig  496 cölöp helyét fúrták ki, ugyanis ennyi szükséges a két híd és a három felüljáró megépítéséhez. A kivitelező cég jelenleg a szerkezeti elemek kialakításán dolgozik. 

A körgyűrű nyomvonalának hossza 7,33 kilométer. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy sávval, és a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: az úttest szélessége hét méter lesz, amihez még hozzáadódnak a szélesítésből adódó különbözetek, a sávszélesség 2 x 075 méter lesz, az útszegély mérete pedig 2 x 1,70 méter.

Február 2-án Belényesben írták alá a megbízási szerződést a tendert megnyerő, Drum Asfalt (fővállakozó), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt cégekből álló konzorcium képviselőjével.

A szerződés értéke 269.464.711,29 lej áfa nélkül. A belényesi terelőút kivitelezési időszakát18 hónapban határozták meg a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezés kiadásának időpontjától számítva, azaz 2023. február 17-től.

A projektet vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozzák, a 2014-2020 közötti Nagy Infrastrukturális Operatív Program (POIM) keretében, együttműködve az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal.

A belényesi körgyűrű II. útszelvénye két kilométer hosszú lesz, ez a Gyalány település felé vezető meghosszabbított szakasz. Az út kétsávos lesz menetirányonként egy-egy sávval. Az új útszakasz biztosítani fogja az összeköttetést a belényesi körgyűrű és a 764-es számú megyei út (Belényes – Biharrósa-  Élesd) között, illetve ezen keresztül lehet majd behajtani a leendő belényesi ipari park területére. A belényesi körgyűrű II. szakaszának kivitelezési és tervezési munkálatai elvégzésére szervezett tendert a Drum Asfalt (fővállalkozó) és az Ile Viorel Construct cégekből álló konzorcium nyerte meg. Az ajánlat értéke 14.678.561,20 lej áfa nélkül.

Előző Az év végére elkészül a nagyváradi Tudományos és Technológiai Park

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor