Hamarosan elkezdődnek a révi menedékház újjáépítésének munkálatai

Augusztus 11-én kibocsátották az építkezési engedélyt, így a napokban elkezdődhet a révi menedékház rekonstrukciója.  Idén februártól, amikor kiadták a beruházás megkezdésére vonatkozó rendelkezést, egészen mostanáig, a kivitelező megtisztította a területet az építkezési törmeléktől, amely az épület stabilitásának megőrzését célzó munkálatok nyomán keletkezett.

Cabana Vadu Crisului 6

A Bihar Megyei Tanács tervezőcsapata nemrég a helyszínen járt, és a tervező, a kivitelezéssel megbízott cég képviselőivel, valamint az építkezést felügyelő szakemberrel együtt ellenőrizze a munkálatok állását.

A helyreállítási munkálatokat különleges körülmények között végzik, ugyanis nincs lehetőség járművel megközelíteni az építkezés helyszínét. A bontásból származó összes törmeléket és az építéshez szükséges anyagokat vasúton szállítják, majd a munkások a beruházás helyszínére viszik.

Mint ismeretes, a 2021 február 18-i licitáció nyomán aláírták a tervezési és kivitelezési munkálatok elvégzésére vonatkozó szerződést, az  AD WEST CONSTRUCT Kft. és a  CLASX DESIGN Kft. cégek alkotta konzorciummal. A munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezést 2021. február 22-én bocsátották ki, a kivitelezés határideje pedig ettől az időponttól számítva, 21 hónap.

A szerződés értéke 2 692 726.35 lej.

„A természet megőrzése, védelme és népszerűsítése a román-magyar határ mindkét oldalán -PRONATURE” elnevezésű ROHU 126 európai uniós projektet a 2014-2020 közötti Románia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében finanszírozzák. A projekt célkitűzése: a „Révi menedékház rekonstrukciója a révi Természetfigyelő és Promóciós Központ létrehozása.”

WhatsApp Image 2021-08-11 at 13.01.48
Előző Korszerűsített út Bihardobrosd és Vércsorog között

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast