Contact

Közlekedésbiztonsági oktatás a Bihar megyei diákok és sofőrök számára

Itthon > Uncategorized > Közlekedésbiztonsági oktatás a Bihar megyei diákok és sofőrök számára

Idén ősztől újraindul a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos képzés a diákok számára, amennyiben a járvány miatt alkalmazott egészségügyi előírások ezt lehetővé teszik. A közlekedésbiztonsági székhely a nagyváradi várban található, amelyet 2019. decemberében adtak át. Ezt a beruházást a Bihar Megyei Tanács valósította meg. A világjárvány miatt felfüggesztették a diákokkal folytatott tevékenységeket.

A laboratóriumot több szimulátorral szerelték fel: motorkerékpár, bicikli, próbababa az elsősegélynyújtás gyakorlásához,  úgynevezett részeg- és drogosszemüvegek, valamint ütközési szimulátor. A motorosrobogó-szimulátor 19 különböző virtuális útvonalat tud létrehozni, amelynek segítségével a sofőr reakcióit tesztelik különböző közlekedési helyzetekben.

A közlekedésbiztonságra vonatkozó projekt célja, a megelőzés fontosságáról szóló képzés, annak érdekében, hogy csökkenték a közúti balesetek számát, és minél több életet mentsenek meg.

A felszereléseket, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) vette át, azt követően, hogy megszűnt a beruházás kivitelezője, a Projektíró és –Kezelő Igazgatóság. Az ADD mintegy 60 tanintézménnyel kötött megállapodást, annak érdekében, hogy a diákok közlekedésbiztonsági oktatásban részesülhessenek. A laboratóriumot jelenleg a Keep Hope Alive Egyesület működteti, ugyanis együttműködési szerződést írt alá az ADD-vel.  

A helyiség használatára együttműködési megállapodást kötöttek a Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A diákok mellett, a közlekedésbiztonsági laboratórium szolgáltatásait igénybe veszik azok a járművezetők is, akik  közlekedési szabálysértést követtek el.

Előző Aláírták a rakományterminál kivitelezésére vonatkozó 32 millió euró értékű szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor