Contact

Használatba adták a hidat Csarnóházán

Itthon > Uncategorized > Használatba adták a hidat Csarnóházán

November 24-én megtörtént a csarnóházi Körös -híd átadás-átvétele.

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke,  Filip Cheșeli, a megyei önkormányzat keretében működő Műszaki Igazgatóság vezetője, a tervezési és kivitelezést végző cég képviselőivel együtt helyszíni szemlét tartottak, hogy ellenőrizzék a munkálatokat. A szerződés szerint a kivitelezési munkálatokkal 2022 tavaszán kellett volna elkészülni.

„Mától kezdve a Csarnóháza községben épített Sebes-Körös feletti híd megnyílt a közúti forgalom előtt. A munkálatok 2021 januárjában kezdődtek el, és a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből finanszírozták a beruházást. A régi híd csak egy közlekedési sávval rendelkezett, ezt csak a gyalogosan közlekedők és a kerékpárosok használhatják”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A híd hossza 52,40 méter, két közlekedési sávval rendelkezik, amelyek teljes szélessége 6,00 méter, és a két oldalán két járdát építettek, amelyek szélessége 1,25 méter. A hídnak két nyílása van, amelyek mérete 24,00 méter + 24,00 méter. A pillérek alapjait vasbetonból készült oszlopok alkotják. Egyetlen hídlábat terveztek, amelynek alapját vasbeton oszlopok képezik.

Mint ismeretes az új híd kivitelezésnek munkálatait a kolozsvári Dacia Faber Kft. végezte. A tervezési és kivitelezési munkálatokra vonatkozó szerződés értéke bruttó 5.457.587,86 lej.

 

Előző A legkorszerűbb lavina kereső rendszerrel dolgoznak a Bihar megyei hegyimentők

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor