Contact

Hat ajánlat érkezett mentési és keresési felszerelésekre, a ROHU 449. projekt keretében

Itthon > Uncategorized > Hat ajánlat érkezett mentési és keresési felszerelésekre, a ROHU 449. projekt keretében

Március 8-án  volt az utolsó nap, ameddig árajánlatokat lehetett benyújtani a következő tenderre:  ”Az  IPHEALTH – FA Phase, ROHU 449 kóddal rendelkező projekt keretében történő keresési, mentési, és a sérültek nehéz terepen való szállítását elősegítő szükséges felszerelések beszerzése”. Tételeként írták ki a közbeszerzési eljárást (4 tételben).

            Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (SEAP) közzétett felhívás nyomán, hat cég nyújtott be ajánlatot: I. tétel: MARCTEL-S.I.T, II. tétel: INOVUM, III. tétel: BROKMED / Danson Kft. / DELTAMED / MEDIMPACT, amíg a IV. tétel esetében nem történt ajánlattétel. A tender összértéke 1 740 801,33 lej, ÁFA nélkül.

Az I. tétel egy speciális jármű beszerzésére vonatkozik, a sérültek nehéz terepen történő felkutatására, megmentésére és szállítására, egy valós idejű képátviteli rendszerű hőkamerás videorendszerrel felszerelt drónra, amellyel keresési és mentési feladatokat látnak el, két egyidejű képmegtekintő rendszer és két hordozható hőkamerára. II. tétel- torony és gömb típusú világítórendszer beszerzésére, III. tétel – külső automata/félautomata defibrillátorok vásárlására, és a IV. tétel – védelmi felszerelések-készletek beszerzésére keresés és mentés céljából.

A Bihar Megyei Tanács, az   IPHEALTH projekttel, az egészségügyi szolgáltatások fejlesztését és javítását akarja elérni két  hegyvidéki sürgősségi egészségügyi központ létesítésével, Pádison és Biharfüreden, amelyeket a Bihar Megyei Hegyimentő Szolgálat fog koordinálni.   A beruházás célja, kedvező feltétek közötti gyors egészségügyi beavatkozás lehetőségeinek megteremtése vészhelyzetekben, a megye hegyvidéki térségeiben, valamint a beavatkozási idők csökkentése, az erőforrások hatékony felhasználása, és ezek használati idejének növelése.

A beruházást a Bihar Megyei Tanács hajtja végre partnerségben Berettyóújfalu Város Önkormányzatával, Nagyvárad, Margitta, Nagyszalonta, Élesd és Belényes önkormányzataival, a Nagyváradi Egyetemmel, a Bihar Megyei Hegymentő Szolgálattal, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Városi Kórházzal, valamint a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel.

Az Interreg V-A Románia-Magyarország 2014-2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (FEDR) által finanszírozott IPHEALTH projekt teljes költségvetése 9 717 383,06 euró, kiegészítve a két tagállam, Magyarország és Románia  országos társfinanszírozásával. Az összköltségvetésből7 987 250,81 euró, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (FEDR) származik.  További részleteket az IPHEALTH projektről a következő honlapon találhatóak: https://iphealth.ro/

Előző Jól haladnak a megyei tanuszodák építési munkálatai

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor