Contact

Hegyközcsatárban lesz az idei első turisztikai kerékpártúra

Itthon > Uncategorized > Hegyközcsatárban lesz az idei első turisztikai kerékpártúra

A természet és a sport kedvelői  biciklitúrán vehetnek részt április végén.

A Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség együttműködve a  C Oasis Com Kft.-vel és az ACS 3Sport egyesülettel turisztikai kerékpártúrát szervez április 30-án, 10.00 órától. Ez lesz az első ilyen jellegű túra, amelyet 2023-ban szerveznek.

A biciklitúra Hegyközcsatárból indul, öt kilométeren keresztül erdei utakon halad Hegyköztóttelekig, ahol az első megállóhely a római katolikus templom előtt lesz. Ott minden résztvevő ivóvizet és uzsonnát kap. A templom megtekintését követően a túra földutakon folytatódik 4 kilométeren keresztül egészen a csatári horgásztóig, majd a résztvevők visszatérnek Hegyközcsatárba, és megtekintik a helyi református templomot.

A rendezvény célja a Bihar megyei turisztikai látványosságok és a szabadban történő sportolás népszerűsítése. A turisztikai látványosságokat szakengedéllyel rendelkező idegenvezetők mutatják be.

Az esemény a ROHU 398 elnevezésű határon átnyúló projekt részét képezi.  A részvétel ingyenes, az érdeklődőknek azonban jelentkezniük kell a túrára és be kell tartaniuk a szervezők által kidolgozott szabályzatot. A regisztrációs űrlap a következő helyen található: https://forms.gle/anUZY7DUkV931kpU7.

Jó műszaki állapotban lévő hegyikerékpár (mountain bike) használata ajánlott, amelynek jól működik a fékrendszere. Kötelező a kerékpáros sisak és a fényvisszaverő mellény viselete. Minden résztvevő köteles betartani a közlekedési szabályokat, és közvetlenül felel az önmagának vagy a más résztvevőnek okozott esetleges károkért a túra ideje alatt. 

A hét évet be nem töltött kiskorúak részvétele csak akkor lehetséges, ha egy felnőtt szállítja őket egy olyan kerékpáron, amely egy speciális üléssel vagy egy engedélyezett eszközzel rendelkezik. A KRESZ értelmében a 14. életévüket betöltött kiskorúak csak abban az esetben kerékpározhatnak a közutakon, ha személyazonossági igazolvánnyal rendelkeznek. A 18 év alatti kiskorúakat legalább egy szülőnek vagy gyámnak kell elkísérnie. 

Ezen rendezvény mellett további hármat fognak szervezni a megye különböző részein. Ezek közül az  első kerékpártúra május 6-án lesz, 10.00 órától a következő útvonalon: Püspökfürdő- Somló-hegy- Betfiai kráter- Betfia – Püspökfürdő. Indulás a püspökfürdői hullámfürdő parkolójából.

A másik két biciklitúra útvonala: Váradcsehi- Biharsályi tó – Váradcsehi templom, és Réz-hegység – Élesdloki fatemplom – Cséklye. Ezen túrák esetében még nem tűztek ki időpontot.

Előző Kezdetét veszi  a tisztaság hónapja elnevezésű rendezvénysorozat Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor