Contact

Helyreállítják a volt nagy poliklinika épületét, tendert írnak ki a munkálatokra

Itthon > Közigazgatás > Helyreállítják a volt nagy poliklinika épületét, tendert írnak ki a munkálatokra

A megyei önkormányzat április 27-i rendes ülésén elfogadták a Fő utcai egykori pénzügyi palota, majd poliklinika renoválását célzó projekt  aktualizált műszak-gazdasági mutatói. Ebben az épületben lesz a Bihar Megyei Tanács leendő székhelye.

Azt követően, hogy a megyei tanácsosok jóváhagyták ezeket a mutatókat, elindítják a munkálatok elvégzésére kiírandó pályázatot. Növelik az épület  energetikai hatékonyságát, helyreállítják és átalakítják az ingatlant, hogy az a Bihar Megyei Tanács székhelyeként működhessen, amely képes az intézmény teljes személyi állományának befogadására. Lesznek helyi szerkezeterősítő munkálatok, belső térkialakítások, felújítások az épület külső struktúráján és homlokzatán, helyreállítják az elektromos, víz- és fűtési hálózatot, valamint a tűzvédelmi eszközöket. Ugyanakkor külső munkálatok is lesznek és tetőtér beépítést  is végrehajtanak, hogy növeljék a rendelkezésre álló területet.

A beruházás összértéke 36.514.700,01 lej, áfával együtt, a tervező NOVARTIS Kft. által készített műszaki-gazdasági dokumentáció alapján.

„Tavaly év végén állapodtunk meg a kivitelezési szerződés felbontásáról annak érdekében, hogy azt a projektet be tudjuk nyújtani európai uniós finanszírozásra. A régi összeghez képest a mostani mintegy 13-14 százalékkal kerül többe, azonban olyan szempont is van, amelyeket nem vettek figyelembe a régi projektben, mint például az épület energetikai hatékonysága, vagy az ingatlan műemlékjellege miatti sajátosságok. Ezek nem voltak belefoglalva a régi projektbe, sem a falfestmények, sem az impozáns korlátok restaurálása. E határozat jóváhagyásával, be tudjuk majd nyújtani ezt a projektet uniós finanszírozásra,  az energetikai hatékonyság növelésére vonatkozó tengely keretében. Ezért azonnal megkezdjük a pályázati eljárás elindítását a munkálatok végrehajtására. Az első szakaszban a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből finanszírozzuk a munkálatokat, majd ezt az európai alapokból tudjuk elszámolni”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke,  a rendes tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón.

A Fő utca ( Str. Republicii) 35. szám alatti épület B kategóriás műemlék, amelyet a XX. század elején építettek, és pénzügyi palotaként működött.

Előző Új összekötő út Hegyközpályi és a bihari körgyűrű között

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor