Contact

Új összekötő út Hegyközpályi és a bihari körgyűrű között

Itthon > Infrastruktúra > Új összekötő út Hegyközpályi és a bihari körgyűrű között

A Bihar Megyei Tanács április 27-i rendes ülésén jóváhagyott egy együttműködési megállapodást  a bihari és hegyközpályi polgármesteri hivatalokkal a két községet összekötő új megyei út építéséről. 

Az új út nyomvonala a Hegyközpályiból indul, a sportpálya mellől, és a Kösmő-patak útját követi Bihar felé, ahol rácsatlakozik majd a leendő bihari körgyűrűre a Viilor utcánál. Az új útszakasz 3,2 kilométer hosszú lesz, két forgalmi sávval egy-egy irányban. Az út szélessége hat méter lesz, a járdáké pedig két méter.

„A tervek szerint júliusig szeretnénk befejezni az új út műszaki dokumentációját. A beruházást párhuzamosan hajtják végre a Bihar község körgyűrűjének munkálataival a jövő év folyamán. Az új út, amely a térképen piros színnel van megjelölve, biztosítja majd Hegyközpályi község jobb összeköttetését az erdélyi autópályával, a Bihar községből Szatmárnémeti felé történő kimenetelnél levő közlekedési csomópontnál.  Ugyanakkor ezen az új útvonalon lehet majd közlekedni a megye északi részéből Nagyvárad felé. Az út mentén kerékpárutat alakítanak ki. Ezt mindkét végénél összekötik majd a Biharpüspökiben lévő gyorsforgalmi út melletti kerékpárúttal, az országos és megyei úttal párhuzamos összeköttetésben. Köszönettel tartozom Bihar és Hegyközpályi község polgármesteri hivatalainak, hogy támogatták ezt a projektet.”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

            A két község polgármesteri hivatalával kötött együttműködési megállapodás alapján a Bihar Megyei Tanács, mint partnerségi vezető vállalja, hogy  kidolgozza a hatástanulmányt, és támogatja a projekt résztvevőit a hatástanulmányt megelőző dokumentációhoz szükséges jóváhagyások, engedélyek megszerzésében.

Bihar és Hegyközpályi község polgármesteri hivatalai a szükséges dokumentációt, a Bihar Megyei Tanács rendelkezésére kell bocsássák 2021. szeptember 1-ig.  

Előző Egybeolvad a Körösvidéki Múzeum és a Nagyváradi Városi Múzeum

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor