Contact

Hét ajánlat érkezett a Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő utak műszaki projektjeire

Itthon > Uncategorized > Hét ajánlat érkezett a Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő utak műszaki projektjeire

Január 29-én, pénteken volt az utolsó nap, amikor még  be lehetett nyújtani az ajánlatokat, a Beruházási Munkálatok Jóváhagyási Dokumentációjának (D.A.L.I.) kidolgozására , a  „ 767E megyei út Fugyivásárhely (Oșorhei)-Kiskopács (Copăcel) közötti szakaszának, az 1+060 kilométertől kezdődően, egészen a  13+760 kilométerig (L= 12,700 km) korszerűsítése” vonatkozó projekt esetében, valamint a ” Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak járhatóságának növelése” elnevezésű beruházás műszaki kivitelezési projektjére vonatkozólag.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (SEAP) közzétett értesítés nyomán 7 cég és cégtársulás nyújtott be ajánlatot:  DP CONS Kft., Proiect-Construct Regiunea Transilvania, PROEXCO Kft., ADURO IMPEX, Costin és Vlad Terevezői Iroda Kft., TÁRSULÁS: Precon Transilvania Kft. (vezető), Aquacons és társai: East Water Drillings (vezető), 3TI Progetti Italia- Ingegneria Integrata S.P.A.. A beszerzés összértéke 2.716.894 lej, ÁFA nélkül.

            A ” Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak járhatóságának növelése” elnevezésű projekt magába foglalja a 767E megyei út, Fugyivásárhely-Kiskopács (12,7 km) közötti útszakasz korszerűsítését, valamint a körgyűrűk kivitelezését a következő települések esetében: Fugyivásárhely (5,8 km) , Szentandrás (5 km) és Nagyürögd (8,4 km).

Emlékeztettünk arra, hogy a tavalyi év végén a Bihar Megyei Tanács három összekötő út építését vállalta fel a Nagyváradi Metropolisz Övezetben, együttműködve azzal a három polgármesteri hivatallal ( Fugyivásárhely, Nagyürög és Szentandás), amelyek területén áthaladnak az útszakaszok. Bihar megye 340.000 euróban részesül az európai alapokból a műszaki tervek elkészítésére. E szakaszt követően a Regionális Operatív Programból finanszírozzák majd a körgyűrűk kivitelezését.

Az európai forrásokból megvalósuló ” Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak járhatóságának növelése” elnevezésű projekt elkészítésére vonatkozó döntést, a Nagyváradi Metropolisz Övezetben tapasztalható sűrű forgalom, és a Nagyvárad közelében lévő munkahelyekre járó személyek nagy száma miatt hozták meg (a megyében lévő több mint 160.000 munkahelyből, 115.000 a metropolisz övezetben található). A műszaki dokumentációt együttműködve készítették el a szomszédos polgármesteri hivatalokkal (Fugyivásárhely, Nagyürögd és Szentandrás) és a Nagyváradi Metropolisz Övezettel. Ez utóbbi tavaly elkészítette, néhány elkerülő út esetében a megvalósíthatósági tanulmányt, amelyek a következő időszakban az alapját képezik az európai források lehívásának.

,,Ez a projekt lehetővé tenné a jóléti exportot Nagyváradról, egy 20-30 km-es távolságban lévő külső terület irányába. Becsléseink szerint  ennek a három projektnek az értéke megközelítőleg 40.000.000 euró.  Eldöntöttük, hogy ezeket a változásokat úgy hajtjuk végre, hogy növeljük a Bihar megyei övezetek megközelíthetőségét a megye fejlesztésének érdekében, és ugyanakkor ezen beruházások jelentős gazdasági hatást fejtsenek ki a fejlődésre. Az előkészített európai pénzt oda kell befektetni, ahol a felhasználása valóban sok embert érint, ugyanis ott gazdasági fejlődés is történik.”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal készíti el a  másik két körgyűrűt ( Bihar és Hegyközpályi esetében), amelyeknek már van megvalósíthatósági tanulmányuk. A Váradszentmárton és Nagyvárad közötti összekötő utat pedig a következő időszakban készítik el, a Közlekedésfejlesztési Operatív Programon keresztül.

Előző Újraindították a Bihar megyei Tudományos és Technológiai Parkra vonatkozó, európai alapokból finanszírozott projektet

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor