Contact

Újraindították a Bihar megyei Tudományos és Technológiai Parkra vonatkozó, európai alapokból finanszírozott projektet

Itthon > Uncategorized > Újraindították a Bihar megyei Tudományos és Technológiai Parkra vonatkozó, európai alapokból finanszírozott projektet

Három év után stagnálás után, megtették az első lépéseket a  Bihar megyei Tudományos és Technológia Parkkal kapcsolatos, európai uniós finanszírozású projekt újraindításához, a következő időszakban megyénk is részesülhet a gazdasági és technológiai fejlődés eredményeiből.

A projekt 2018. január 30-án kezdődött, amikor a Megyei Tanács jóváhagyta a Bihar megye területi-közigazgatási egysége,  és a Bihar megyei Ipari Parkok Rt. közötti társulást, a Bihar megyei Tudományos és Technológiai Park Kft. létrehozásának céljából.  Egy évvel később, 2019. február 12-én, a Bihar megyei Tudományos és Technológiai Park megalakításának érdekében együttműködési megállapodás született a Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Egyetem, a Bihar megyei Ipari Parkok Rt., valamint a Bihar megyei Tudományos és Technológiai Park Kft. között.  

A finanszírozási szerződést 2020. szeptember 21-én írták alá.  Ezt követően, a projekt jó körülmények közötti megvalósításának érdekében, a Bihar Megyei Tanács azt kérte, hogy az együttműködésben részt vevő, Bihar megyei Ipari Parkok Rt. helyét, egy új partner, a nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség Rt.(ADLO) vegye át.

„Tegnap, a projekt partnereivel tartott legutóbbi találkozón, egy új csapat alakult meg a projekt végrehajtásáért, amely a Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Egyetem és a nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) képviselőiből áll.  Eldöntöttük, hogy, elindítjuk a finanszírozást, elkészítjük a szükséges dokumentációt, és megkezdjük a versenytárgyalási és kivitelezési eljárásokat.  A jövő héten jelenik meg a pályázati kiírás az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (SICAP), márciusban pedig kezdetét veszi az ajánlatok benyújtása. Ez a projekt támogatást jelent az üzleti szférának, valamint a  tudományos és technológiai kutatásnak, valamint Bihar megye gazdasági versenyképességének növelését, intelligens specializációt, és gazdasági-szociális fejlődést eredményezhet.” közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A beruházás tartalmazza a földszinttel és két emelettel (F+2E) rendelkező, 5.417,78  négyzetméteres alapterületű épület megépítését és felszerelését, egy 63 férőhelyes parkoló kialakítását, és egy kerékpártároló elhelyezését. A Bihar megyei Tudományos és Technológiai Park, a Nagyváradi Egyetem közreműködésével, technológia átadási szolgáltatások fog nyújtani a cégeknek, a következő területeken: öko-technológiák  és fejlett anyagok, információs és kommunikációs technológiák, világűr és biztonság, egészségügy, biokémia,  energia, környezet és klímaváltozások.

A projekt összértéke 32.976.255,68  lej, ebből  32.476.255,68 lej  a Bihar megyei területi-közigazgatási egység (U.A.T.) hozzájárulása, és 500.000 lej pedig a Nagyváradi Egyetemé. A Bihar Megyei Tanácsra jutó, saját hozzájárulás  51,82% (16.831.853,20 lej), a különbözet pedig a vissza nem térítendő összeg. A terv finanszírozása szerepel a 2014-2020 Regionális Operatív Programban, a kivitelezés időtartama 60 hónap, a projekt benyújtásának időpontjától számítva, illetve 2018.08.01-2023 07.31. között tart.

Előző Rövidebb idő alatt adja ki az építési engedélyeket és bizonylatokat a Bihar Megyei Tanács Főépítészi Igazgatósága

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor