Contact

Megbeszélést tartottak az Anghel Saligny Országos Beruházási Programról

Itthon > Uncategorized > Megbeszélést tartottak az Anghel Saligny Országos Beruházási Programról

Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke munkamegbeszélésen vett részt ma, amelyen többek mellett jelen volt  Mircea Abrudean kormányfőtitkár-helyettes, és Dumitru Țiplea, Bihar megye prefektusa.

A találkozót, amelyen jelen voltak Bihar megye településeinek polgármesterei is, a Bihar Megyei Tanács és a Prefektúra szervezte. A következő témákról volt szó: (1) az Anghel Saligny Országos Beruházási Program, (2) a közbeszerzésekre vonatkozó 98/2016. számú törvény módosításai,  (3) a közbeszerzési szerződésekre vonatkozó árak kiigazításáról szóló kormányrendelet, (4) az elektromos energiára és a földgázra vonatkozó 123/2012. számú törvény módosításai, (5) az Országos Helyi Fejlesztési Programmal kapcsolatos kifizetések, valamint  (6) az Országos Helyreállítási és Ellenállóképességi Programon keresztüli kifizetések.

A kormány szeptember 3-i, pénteki ülésén fogadta el az Országos Beruházási Programra vonatkozó sürgősségi rendeletet, amelynek költségvetése 50 milliárd lej lesz a következő hét évre. E programnak köszönhetően négy fő beruházási kategóriát fognak finanszírozni, elsőbbséget élvezve az infrastruktúra területén történők (megyei utak, községi utak, helyi érdekeltségű utak, települések körgyűrűi, hidak, átjárók stb.). Egyéb érintett területek: vízhálózatok és víztisztító telepek, csatornarendszerek és szennyvíztisztító telepek, valamint a földgáz bevezetésével kapcsolatos projektek – ellátórendszer és a földgázszállító rendszerhez való csatlakozás, beleértve a csatlakozási részeket. A kormányfőtitkár-helyettes elmondta, hogy a finanszírozási kérelmeket egy online applikáción keresztül lehet továbbítani, a pályázatok benyújtásának időszaka 45 nap lesz, a program valószínűleg szeptember 20-án fog kezdődni.

A megbeszélésen szó volt a közbeszerzési szerződésekre vonatkozó árak kiigazításáról szóló kormányrendeletről, amelyet az építőanyagok árának emelése okozta hatások miatt fogadtak el. A kormányfőtitkár-helyettes szerint, Románia az első ország Európában, amely egy ilyen jellegű jogszabályt elfogadott. Az árak kiigazítása, az Országos Statisztikai Hivatal által meghatározott mutatók alapján történik, amelyet egy több tényezőt figyelembe vevő képlet alapján állapítottak meg.

Előző A margittai autóbusz-állomás készen áll az utasok fogadására

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor