Contact

Húsvéti koncertet tartottak a színházban

Itthon > Uncategorized > Húsvéti koncertet tartottak a színházban

Április 9-én került sor a „Fényt a fényből”  elnevezésű húsvéti koncertre a nagyváradi Mária Királyné Színházban, amellyel befejeződött az ünnep alkalmából szervezett rendezvénysorozat. Az eseményen mintegy 560 néző vett részt.

A fellépők a  húsvéti ünnepkörre jellemező énekeket adtak elő, amelyek ennek az időszaknak a jelentőségét emelték ki,  illetve Isten végtelen szeretetéről tanúskodtak, azáltal, hogy Krisztus feláldozta magát.  

A koncerten fellépett: Anastasia Ianc, a nagyváradi görögkatolikus Iuliu Maniu Líceum énekkara (Karnagy: Nicoleta Țâmpu; zongorán kísért: Antonia Nica, ütőhangszerek: Vlad Țâmpu), Maria Coman, és a  Nagyváradi Állami Filharmónia énekkarának egy része, Daniela Nane színésznő verseket szavalt, Ramona Bolojan, szoprán énekesnő, akit Andone Camelia zongorán kísért, a ,,Nufărul”  ortodox templom kórusa (Karnagy: Loredana Pantea), Antonela Ferche – Buțiu és Paula Hriscu, csellón kísért Bogdan Cocora, zongorán kísért Andone Camelia, valamint Vlad Tătaru ütőhangszeren játszott.

„Azért szervezzünk ilyen rendezvényeket, hogy tanúságtételül szolgáljanak Krisztus feltámadásának igazságáról, valamint, hogy népszerűsítsük ősi hagyományainkat. Minden kollegámnak köszönettel tartozom, akik részt vettek a koncert megszervezésében, a Bihar Megyei Tanács, a Bihar Megyei Kulturális Központ és a Nagyváradi Állami Filharmónia részéről. Ugyanakkor köszönjük a polgármesteri hivatalok támogatását”, nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A nagyváradi koncerttel zárult a Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Állami Filharmónia és a Bihar Megyei Kulturális Központ, a Nagyváradi Ortodox Püspökség és a Nagyváradi Görögkatolikus Püspökség által szervezett rendezvénysorozat, amelynek a címe, „Fényt a fényből”

A rendezvénysorozat első előadását március 19-én tartották meg Köröskisujfalu településen, hasonló koncertekre a következő 11 helységben került sor: Belényes, Magyrcséke, Vaskohsziklás, Vársonkolyos, Biharrósa, Fugyivásárhely, Lankáson, Élesd, Nagyszalonta, Margitta és Nagyvárad.

Előző <strong>Az első diáklátogatás a duális  oktatási központban</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor