Contact

Húsz ajánlat érkezett a megyei közszállítási tenderre

Itthon > Uncategorized > Húsz ajánlat érkezett a megyei közszállítási tenderre

Február 28-ig lehetett ajánlatot tenni „A megyei közszállítási szolgáltatás megszervezésére vonatkozó megbízás kiadása a menetrend szerinti távolsági buszjáratok által” elnevezésű tendereljárás esetében. 

A kiírás szerint a szolgáltatás 101 útvonalat tartalmaz, 24 csoportra osztva, ebből 18 esetében nyújtott be ajánlatot 20 érdeklődő. Három csoport esetében nem történt ajánlattétel, a másik háromra vonatkozó eljárást felfüggesztették, ugyanis óvást jelentettek be.

A szerződés a Bihar megyei közszállítási szolgáltatás elvégzésének megbízására vonatkozik, az erről szóló feladatok és felelősségek átruházása által az üzemeltető/üzemeltetők részére, beleértve a szolgáltatáshoz kapcsolódó közlekedési infrastruktúra kezelésére és használatára vonatkozó jogokat és kötelezettségeket.

Az árajánlatok elbírálásánál hat kritérium műszagi jellegű volt, egy pedig pénzügyi, éspedig az alkalmazott díjszabásokra vonatkozó. Ez szerepel a legnagyobb súllyal az értékelésben, 50 százalékot nyom a latba. 

A korábbi közbeszerzési eljárásokhoz viszonyítva jelentős változás, hogy már nem jelent előnyt az, ha valamelyik szolgáltató régóta üzemeltet járatot egy bizonyos útvonalon, ugyanis ez a tényező az útvonalra vonatkozó engedéllyel rendelkező fuvarozót részesítette előnyben, befolyásolva ezáltal a szabad versenyt. Ezt a kritériumot egy másik váltotta fel, amely arra vonatkozik, hogy közszolgálati szerződésekkel igazolni kell, hogy az illető cég közszállítási szolgáltatást végzett bárhol az Európai Unióban.

Ugyanakkor az ajánlattevőknek biztosítaniuk kell a minőségi szolgáltatást, amely által a helyközi járatok üzemeltetése stabilabbá és kiszámíthatóvá válik. 

A szolgáltatás elvégzésére vonatkozó megbízási szerződésben pontos előírások szerepelnek mindegyik fél kötelezettségeire vonatkozóan. Az elmúlt években egyes szolgáltatók a szerződés lejárta előtt megszűntettek bizonyos járatok működtetését, azonban ez most jóval nehezebben lesz kivitelezhető, vagy a fuvarozó jelentős költségekkel számolhat.

A tender becsült értéke 260.968.873,83lei lej. Ez az érték az szolgáltatást végzők virtuális bevételeit jelentik a szerződés hét éves időtartama alatt.   

Előző Helyhatósági együttműködés 12 hulladéktároló platform építésére

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor