Contact

Húsz millió eurós hitelfelvétel a kiemelt fontosságú megyei beruházásokra

Itthon > Uncategorized > Húsz millió eurós hitelfelvétel a kiemelt fontosságú megyei beruházásokra

A Bihar Megyei Tanács november 29-i rendes közgyűlésén jóváhagyta, hogy az önkormányzat 20 millió eurónak megfelelő, 100 millió lejes hitelt igényeljen, amelyet a beruházások kivitelezésének finanszírozására fordít.

A kölcsönből biztosítanák a helyi érdekeltségű, Bihar megye számára prioritást élvező közberuházások finanszírozását. Ezt kiegészítő finanszírozási forrásként használnák fel. Ennek érdelében hat romániai banktól kértek ajánlatokat a hitelfolyósítás feltételeiről.

Az ebből a hitelből fedezendő beruházások listáján a következők szerepelnek: (1) nagyváradi iskolai kampusz a sajátos nevelési igényű diákoknak, (2) a Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő Fugyivásárhely leendő  körgyűrűje, és a 767E jelzésű megyei út Fugyivásárhely-Kiskopács közötti részének helyreállítása, (3) a Nagyváradi Metropolisz Övezetben található Nagyürögd és Biharszentandrás körgyűrűje, (4) a nagyváradi repülőtér biztonságának növelése, (5) a nagyváradi repülőtér infrastruktúrájának fejlesztése és korszerűsítése, (6) a 795. számú megyei út Nagyszalonta –Tenke közötti szakaszának helyreállítása és korszerűsítése, (7)  a 797A jelzésű megyei út Mezőbikács – Jánosd közötti szakaszának korszerűsítése, (8) a 792A jelzésű megyei út Bél –Tenke- Váradles közötti részének helyreállítása, valamint (9) a Bihar Megyei Tudományos és Technológiai Park létrehozása.

A visszatérítendő hitelekből fogják biztosítani a már megkezdett beruházások munkálatainak folytatását, mint például a speciális oktatási igényeket kielégítő kampusz, valamint olyan projektek elindítását, amelyek esetében már kiírták a tendert, ilyen például a metropolisz övezetben építendő körgyűrűk, és a Nagyszalonta-Tenke közötti megyei útszakasz korszerűsítése.

Ugyanakkor bizonyos beruházások finanszírozására lehetőség van európai uniós alapok lehívására, azonban a finanszírozási szerződés aláírására csak 2022 végén, vagy 2023-ban kerülhet sor. A húsz millió eurós hitelből fedezik a kivitelezési munkálatok megkezdését, egészen az európai uniós finanszírozás lehívásáig.

Előző Elkezdődött a facsemeték ültetése az országutak mentén

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor