Contact

Huszonnégy ajánlat érkezett tizenhat hulladékgyűjtő udvar építésére

Itthon > Uncategorized > Huszonnégy ajánlat érkezett tizenhat hulladékgyűjtő udvar építésére

Május 3-án lejárt az a határidő, ameddig ajánlatokat lehetett benyújtani tizenhat önkéntes hozzájárulással építendő hulladékgyűjtő udvar megvalósítására Bihar megyében.

A tendert a következő négy övezet esetében írták ki: 1. ÖVEZET: Bors, Hegyközpályi, Nagyürögd és Kiskopács községek; 2. ÖVEZET: Vaskohsziklás és Vaskoh város, valamint, Dragánfalva és Bontesd község; 3. ÖVEZET: Hagymádfalva, Vámosláz, Bályok és Kisősi községek , valamint a 4. ÖVEZET: Keményfok, Alsókocsoba, Miklóirtás és Belényesirtás községek.

Összesen tizenegy cég és konzorcium nyújtott be huszonnégy ajánlatot, egy, vagy több övezet esetében is. Ezek a következőek:

1. ÖVEZET esetében: CONSTRUCȚII BIHOR; ASFAMIXT; DUMEXIM; a  KEVIEP ÉPÍTŐIPARI ÉS KERESKEDELMI Kft. (FŐVÁLLALKOZÓ), és a SAMINSTAL CÉGEKBŐL ÁLLÓ TÁRSULÁS; a DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT Kft. (FŐVÁLLALKOZÓ),  a BEST ROCK CONSTRUCT Kft., az ANTREPRIZA CONSTRUCȚII EDILITARE,  a SARA SYR CONSTRUCT Kft., és a  CAM PROIECT CÉGEKBŐL ÁLLÓ KONZORCIUM; az ERTUGU NEOCONSTRUCT (FŐVÁLLALKOZÓ) , a  TELECERNA és a RONO AQUA Kft CÉGEKBŐL ÁLLÓ TÁRSULÁS.

2. ÖVEZET esetében: CONSTRUCȚII BIHOR; ASFAMIXT; DUMEXIM; a KEVIÉP ÉPÍTŐIPARI ÉS KERESKEDELMI Kft.(FŐVÁLLALKOZÓ) és a SAMINSTAL CÉGEKBŐL ÁLLÓ TÁRSULÁS; a VUTAN INSTALAȚII Kft. (FŐVÁLLALKOZÓ),  a DRUMING STUDIO Kft. CÉGEKBŐL ÁLLÓ KONZORCIUM; a DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT Kft. (FŐVÁLLALKOZÓ),  a BEST ROCK CONSTRUCT Kft., a SARA SYRCONSTRUCT Kft.,  a CAM PROIECT,  és az ANTREPRIZA CONSTRUCȚII EDILITARE CÉGEKBŐL ÁLLÓ KONZORCIUM; a ERTUGU NEOCONSTRUCT (FŐVÁLLALKOZÓ) és a TELECERNA, RONO AQUA Kft. VÁLLALKOZÁSOKBÓL ÁLLÓ KONZORCIUM;

3. ÖVEZET esetében: CONSTRUCȚII BIHOR; ASFAMIXT; DUMEXIM; a KEVIÉP ÉPÍTŐIPARI ÉS KERESKEDELMI KFT. (FŐVÁLLALKOZÓ) és a  SAMINSTAL CÉGEKBŐL ÁLLÓ KONZORCIUM; a  DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT Kft. (FŐVÁLLALKOZÓ), a BEST ROCK CONSTRUCT Kft., a SARA SYRCONSTRUCT Kft., a CAM PROIECT és az  ANTREPRIZA CONSTRUCȚII EDILITARE CÉGEKBŐL ÁLLÓ TÁRSULÁS;

4. ÖVEZET esetében: CONSTRUCȚII BIHOR; ASFAMIXT; DUMEXIM; a KEVIÉP ÉPÍTŐIPARI ÉS KERESKEDELMI Kft. (FŐVÁLLALKOZÓ) és a  SAMINSTAL CÉGEKBŐL ÁLLÓ KONZORCIUM; a DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT Kft. (FŐVÁLLALKOZÓ), a CAM PROIECT, a BEST ROCK CONSTRUCT Kft., az ANTREPRIZA CONSTRUCȚII EDILITARE és a  SARA SYR CONSTRUCT Kft CÉGEKBŐL ÁLLÓ KONZORCIUM; a VOLFTECH ENG (FŐVÁLLALKOZÓ) és a  LEDALI EXIM Kft. CÉGEKBŐL ÁLLÓ TÁRSULÁS

A projekt becsült összértéke 35.470.158,34 lej áfa nélkül. A finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják a 2014-2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében.

Ezek mellett további tizenhat hulladéktároló udvart építenek a következő településeken: Belényes, Margitta, Nagyszalonta, Élesd ( ezen esetekben folyamatban a működési engedély beszerzése ), Érmihályfalva, Székelyhíd, Biharszentandrás, Tenke, Magyarcséke, Fugyivásárhely, Mezőtelegd, Rév, Barátka, Papfalva, Váradszentmárton és Oláhszentmiklós (ezen települések esetében már kiírták a közbeszerzési eljárást és zajlik a beérkezett ajánlatok értékelése).

Így összesen 32 önkéntes hozzájárulással létesülő hulladékgyűjtő  udvar fog működni Bihar megyében.

Minden központban nagyméretű konténereket helyeznek el a következő hulladékok szelektív gyűjtésére: ruhaanyagok, újrafelhasználható termékek, fém, háztartási cikkek, üveg, elektromos és elektronikus termékek, műanyagok, papír-karton, faanyagok, bútorok, növényi eredetű hulladékok, építőipari törmelékek és veszélyes hulladékok.

A Bihar Megyei Tanács finanszírozza a hulladéktároló udvarok megépítését és felszerelését.

 A polgármesteri hivatalok biztosítják a hulladéktárolók működéshez szükséges körülményeket, és kidolgozzák a központok szabályzatát úgy, hogy ezt más területi-közigazgatási egységek is használhassák. A környékbeli lakosok legalább három évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a helyi köztisztasági vállalatok nem szállítanak el.

A központok szervezési és működési módját, a lakosoktól átvehető hulladékok típusát és mennyiségét, a programot, a szomszédos településeket és ezek kiszolgálásának feltételeit, a szelektívhulladék-gyűjtő központok működéséről szóló szabályzat tartalmazza. Ezt mindegyik helyi tanácsnak el kell fogadnia, a Bihar Megyei Tanács előzetes jóváhagyásával.

Előző <strong>A járatokat nem érinti a nagyváradi repülőtér termináljának bővítése</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor